Björn Gustafsson medverkar i Salem Al Fakirs nummer. Foto: Sven Lindwall
Björn Gustafsson medverkar i Salem Al Fakirs nummer. Foto: Sven Lindwall

Anders Nunstedt: Kuppen kan avgöra hela finalen

Publicerad
Uppdaterad
Salem Al Fakir tar hjälp av komikern Björn Gustafsson på scenen.
Expressens musikredaktör Anders Nunstedt tror att kuppen kan avgöra hela finalen.
- Jag tycker att det är underligt att reglerna tillåter att man kan ändra numren så radikalt i finalen, säger han.
Salem Al Fakir har ändrat sitt nummer drastiskt inför finalen av Melodifestivalen i morgon lördag.
I sista tredjedelen av framträdandet lämnar artisten sin flygel och ställer sig på scenen och sjunger.
Hans plats tas då av Björn Gustafsson som bjuder publiken på ett komiskt nummer.
Expressens musikredaktör tror att Gustafssons medverkan kan avgöra tävlingen.
– Det kan avgöra hela finalen. Salem har känts som en farlig outsider fram till klockan 20.45 i kväll när Björn plötsligt klev upp som hans pianist, säger Anders Nunstedt.

"Underligt"

Anders Nunstedt är kritiskt till att reglerna tillåter artisterna att göra så stora förändringar i sina framträdanden.
– Jag tycker att det är underligt att reglerna tillåter att man kan ändra numren så radikalt i finalen. Det innebär enorma fördelar för den som lyckas få till ändringen, säger han.
Om Björn Gustafsson-effekten avgör tror Anders Nunstedt att vi skickar fel vinnare till Oslo där Europa-finalen avgörs.
– Då skickar vi en duo till Oslo där folk inte kommer att fatta ett jota av vad det är för pajas som dyker upp i bakgrunden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag