Anders Nunstedt: En laddad Nanne blir svårslagen

Publicerad
Uppdaterad
Nanne är favorit både bland Expressens läsare och hos Svenska spel.
Känns logiskt. Jag tror att det rutinerade krutpaketet blir svårslaget på lördag.

Om det hade varit så enkelt

som att bästa låten alltid vinner så hade jag utropat Alcazar för länge sedan. Men frågan är om "Alcastar" går hem hos tillräckligt många tv-tittare, eller ens hos den jury som äntligen gör sitt intåg i schlager-SM:s final. Jag tvivlar på det. Discodängan tvingades ju till och med utstå en extra granskning, i "Andra chansen", innan den hittade till Globen. Däremot vore Alcazar en bra vinnare för Sverige – sett till chanserna i den stora finalen i Kiev. Kvartetten har redan trogna fans i stora delar av Europa. Nanne, om det nu blir hon, lär förvisso inte göra bort sig i schlager-EM. När hon trampar gasen i botten är det få som lyckas hålla jämna steg.

Shirley Clamp lyckas inte

, ändå är hon den givna utmanaren så här två dagar innan final. Det är snart en hel månad sedan Clamp säkrade sin finalplats, och det är tillräckligt länge för att man ska ha glömt bort hur det gick till. Minns jag någorlunda rätt var det ett övertygande framträdande, utan krusiduller. Men Nanne har det bästa startnumret (10), och tävlade i den sista deltävlingen. Jag vet inte om det senare spelar någon större roll, men konstaterar att de artister som slutade topp 3 i fjol alla gjorde entré under vecka 4.
 • Skrällvarning 1: Nordman.
 • Martin Stenmarcks utgångsläge

  blir inte bättre av att stackarn blivit sjuk. Han har mina djupaste sympatier. Jag har själv spenderat två febriga dagar i sjuksängen med skallrande tänder.
 • Skrällvarning 2: Caroline Wennergren. Jo, faktiskt.
 • Buffeln Bert har skickat hem

  Sandra Dahlberg för att Jimmy Jansson ska få stå ensam i strålkastarna. Big mistake, tror jag. Jimmy hade fått dubbelt så mycket press om han haft sin flickvän vid sin sida under finalveckan.

  Tack för att du hjälper oss!

  Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

  Stort tack!

  Tack!

  Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

  En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

  Thomas MattssonAnsvarig utgivare

  Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

  Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

  Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

  "Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

  Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


  Till Expressens startsida

  Mest läst i dag