Anders Nunstedt: En laddad Nanne blir svårslagen

Nanne är favorit både bland Expressens läsare och hos Svenska spel.
Känns logiskt. Jag tror att det rutinerade krutpaketet blir svårslaget på lördag.

Om det hade varit så enkelt

som att bästa låten alltid vinner så hade jag utropat Alcazar för länge sedan. Men frågan är om "Alcastar" går hem hos tillräckligt många tv-tittare, eller ens hos den jury som äntligen gör sitt intåg i schlager-SM:s final. Jag tvivlar på det. Discodängan tvingades ju till och med utstå en extra granskning, i "Andra chansen", innan den hittade till Globen. Däremot vore Alcazar en bra vinnare för Sverige – sett till chanserna i den stora finalen i Kiev. Kvartetten har redan trogna fans i stora delar av Europa. Nanne, om det nu blir hon, lär förvisso inte göra bort sig i schlager-EM. När hon trampar gasen i botten är det få som lyckas hålla jämna steg.

Shirley Clamp lyckas inte

, ändå är hon den givna utmanaren så här två dagar innan final. Det är snart en hel månad sedan Clamp säkrade sin finalplats, och det är tillräckligt länge för att man ska ha glömt bort hur det gick till. Minns jag någorlunda rätt var det ett övertygande framträdande, utan krusiduller. Men Nanne har det bästa startnumret (10), och tävlade i den sista deltävlingen. Jag vet inte om det senare spelar någon större roll, men konstaterar att de artister som slutade topp 3 i fjol alla gjorde entré under vecka 4.
 • Skrällvarning 1: Nordman.
 • Martin Stenmarcks utgångsläge

  blir inte bättre av att stackarn blivit sjuk. Han har mina djupaste sympatier. Jag har själv spenderat två febriga dagar i sjuksängen med skallrande tänder.
 • Skrällvarning 2: Caroline Wennergren. Jo, faktiskt.
 • Buffeln Bert har skickat hem

  Sandra Dahlberg för att Jimmy Jansson ska få stå ensam i strålkastarna. Big mistake, tror jag. Jimmy hade fått dubbelt så mycket press om han haft sin flickvän vid sin sida under finalveckan.
  Nästa artikel

  Logga in för att följa

  Det är gratis och går snabbt!