Anders Nunstedt. De låtarna går vidare från Andra chansen

Publicerad

På lördag är det dags för "Andra chansen" i Melodifestivalen.

Expressens musikexpert Anders Nunstedt tippar nu vilka låtar som kommer att vinna i duellerna och ta sig till final.

 • Duell 1: FO&O mot De Vet Du

  I första duellen sjunger: FO&O med låten "Gotta Thing About You".

  De möter: De vet du med låten "Road Trip".


  Anders Nunstedts tips:
  Pojkbandet går bättre än grabbgänget på Spotify, men går de igenom rutan? FO&O har stekt numrets stela schlagerhiss i någon slags panik. De Vet Du pruttskämtar på som tidigare i sin after ski-Bubbla. Alltså: fördel De Vet Du.
 • Duell 2: Axel Schylström mot Lisa Ajax

  I andra duellen sjunger Axel Schylström med låten "När ingen ser".
  Han möter: Lisa Ajax med låten "I don't give a".

  Anders Nunstedts tips: Det finns bara en ballad i finalen så här långt, etnojojken "En värld full av strider". Frågan är om det talar för eller mot Lisa Ajax. Jag lutar mot det senare. "När ingen ser" är inget popmästerverk, men den är enkel och direkt. Tippar: Axel till final.
 • Duell 3: Boris René mot Dismissed

  I tredje duellen sjunger Boris René med låten "Her kiss".
  Han möter: Dismissed med låten "Hearts Align".

  Anders Nunstedt tipsar:
  Att inte Dismissed redan är avfärdade är ett underbetyg till vinterns musikaliska nivå. Nu ställs de mot Boris René, vars "Her kiss" började kännas småtjatig redan under premiärprogrammets snabbrepriser. Ändå: Boris vidare.
 • Duell 4: Anton Hagman mot Loreen

  I sista duellen sjunger Anton Hagman med låten "Kiss you goodbye".

  Han möter: Loreen med låten "Statements".


  Anders Nunstedts tips:
  En gullig Anton Ewald-kopia med George Michael-komplex.., med en effektiv poprefräng. I skrivande är Loreen bara aningen mer populär på Spotify och Itunes. När telefonslussarna öppnar kan det spela noll roll. Känslan: Anton skräller.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag