Favorittippade Alexander Bard dissar Amy Diamond inför Andra chansen: "Hon ser ut som en tolvåring." Foto: Sven Lindwall
Favorittippade Alexander Bard dissar Amy Diamond inför Andra chansen: "Hon ser ut som en tolvåring." Foto: Sven Lindwall

Alexander Bards påhopp på Amy Diamond

Publicerad
Uppdaterad
NORRKÖPING. BWO är favoriterna som är nära att falla.
Då går Alexander Bard till en sista attack på sina motståndare, Amy Diamond och Molly Sandén.
- Frågan är vad som är läskigast, en 17-åring som ser ut som en tolvåring, eller en 17-åring som ser ut som en 35-åring, säger han.
BWO har hela Melodifestivalen tillhört de tunga förhandsfavoriterna.
Men nu är de ytterst nära att falla i Norrköping och "Andra chansen", precis som Carola Häggkvist och Andreas Johnson gjorde i fjol i Kiruna.
Själva försöker de slå ifrån sig den press de just nu befinner sig under.
- Vi tänker bort tävlingsmomentet. Det här är ändå rena tärningskastandet. Röstningsperioden är så oerhört kort att det bara hinner komma in 30 000 röster. Rena hasardspelet, säger Alexander Bard upprört.
- Radion väljer ändå inte ut artister efter resultatet i tävlingen. Melodifestivalen har blivit för otymplig och tävlingsmomentet är förfelat, det här är Romarrikets sista dagar.

"Som en liten robot"

Men trots att de säger sig tänka bort resultatet kan Alexander Bard ändå inte låta bli att gå till en sista desperat attack mot såväl "Andra chansen"-tävlande Amy Diamond - vilken han skrivit låten åt, som finalklara Molly Sandén.
- Frågan är vad som är läskigast, en 17-åring som ser ut som en tolvåring, eller en 17-åring som ser ut som en 35-åring. Amy är som en liten robot. Det är nästan lite läskigt.

"Får säga vad de vill"

Amy Diamond bemöter kritiken:
- Jag är bara här för att göra mitt nummer, sen får folk säga vad de vill. Jag hörde att han kallade mig för "Robot girl".
Molly Sandén vill inte bemöta Alexander Bards uttalande.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag