Alcazar tävlar med låten "Headlines". En låt som varit aktuell för Eric Saade vid ett tillfälle. Foto: Sven Lindwall
Alcazar tävlar med låten "Headlines". En låt som varit aktuell för Eric Saade vid ett tillfälle.  Foto: Sven Lindwall

Alcazar sågar Eric Saade

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Expressen kan nu berätta att Alcazar tävlar med ett ratat bidrag - det var först tänkt att framföras av Eric Saade.
Och lagom till lördagens delfinal sågar trion förra veckans unge succéman.
- Producenterna var inte nöjda med den versionen, vi gör den mycket bättre, säger diskotrion.
I lördags tog sig Eric Saade direkt till final i Globen med Fredrik Kempes "Manboy".
Men faktum är att han även varit påtänkt för- och ratat - en annan av årets tävlingslåtar: Alcazars "Headlines".
När frågan kommer på tal under gårdagens presskonferens väljer diskotrion att såga 19-åringen som gav deras filtersväng kalla handen.

"Vi gör det mycket bättre"

Hur känns det att framträda med en låt som Eric Saade valt att rata?
- Det känns absolut inte konstigt. Vi har gjort den till Alcazars och ändrat en hel del för att få den att kännas bra. Allt utom texten, säger Andreas Lundstedt. Eric Saade vann förra veckan med låten "Manboy". Foto: Patrik Jonsson / Nordic Media
Finns det någon risk för att det blir en känsla av andrahandssortering över "Headlines"?
- Definitivt inte. Producenterna var inte nöjda med den tidigare versionen. Vi gör det här mycket bättre. Nu är alla nöjda. Vi har gjort en helt annan låt av den. Det är så här den ska låta.

"Får se om de möts i Globen"

Mårten Aglander, vd för Roxy recordings, och ansvarig för Eric Saade säger angående kritiken:
- Det stämmer att den var aktuell som singel till Erik Saade, men den passade honom inte och hamnade i Melodifestivalen istället. Alcazar kör "Headlines", Eric Saade kör "Manboy". Sedan får vi se om dom möts i Globen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag