Ainbusk. Josefin Nilsson, tvåa från höger. Foto: Martina Huber
Ainbusk. Josefin Nilsson, tvåa från höger. Foto: Martina Huber

Ainbusk-Josefin: Vinner vi, springer jag naken på Sergels torg

Publicerad
Ainbusk satsar allt i Melodifestivalen.
- Om vi vinner ska jag klä av mig naken och springa runt fontänen på Sergels torg, säger Josefin Nilsson.
Låten som Anneli Roswall, Birgitta Jakobsson och systrarna Marie och Josefin Nilsson framför handlar om någon som gått bort.
– Det är en sann historia. Men den har dubbla bottnar och handlar också om att efter natten kommer gryningen. Vi vill förmedla livslust, säger Marie.
– Det är fascinerande hur man orkar ta sig igenom sina sorger, säger Josefin.
– Låten ger mig kraft. Om man har varit med om ett helvete ska den ge kraft.
Gruppen Ainbusk firar 25-årsjubileum i år.
– Vi känner varandra utan och innan. Det blir vilda diskussioner emellanåt. Men, vi går aldrig upp på scenen som ovänner.
Och vinner de i finalen lovar Josefin att göra något udda.
– Då ska jag dansa naken runt fontänen på Sergels torg, utbrister Josefin. Det är ett löfte!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag