Ainbusk gick inte vidare. Foto: Sven Lindwall
Ainbusk gick inte vidare. Foto: Sven Lindwall

Ainbusk chockade efter förlusten

Publicerad

De gick inte vidare.
Ainbusk var chockade över resultatet i Linköping:
- Visst är vi förvånade, säger sångaren Josefin Nilsson till Expressen.se.

De var förhandstippade på många spelbolag att gå vidare.
Många trodde att de skulle vara ett av de två bidragen som gick direkt till Globen, flera gissade på Andra chansen.
Det blev inget av det.

Ainbusk, med låten ”Jag saknar dig ibland”, var chockad efter beskedet.
– Ja, vi är förvånande. Klart att vi mycket hellre skulle vilja stå där, säger Josefin Nilsson och pekar upp mot scenen där finalbidragen kör sina låtar igen.
– Men vi är lyckliga med dem som gick vidare.
Blir det en lång natt vid baren nu?
– Ja, det kan det nog bli, säger Josefin Nilsson.
På efterfesten sa medlemmen Marie Nilsson-Lind hur hon verkligen kände:
– Det är som på skolgården i fjärde klass när man ska välja volleyboll-lag, och känslan att bli sist. Det är en hemsk känsla, säger hon och fortsätter:
– Om vi ska vara med någon mer gång så ska vi ha kortare kjolar.
Var det där en passning till Caracola?
– Jag säger inget mer, säger Marie Nilsson-Lind och ler.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag