Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ace Wilder om panikångesten

Ace WilderFoto: Sven Lindwall
Ace WilderFoto: Sven Lindwall

Hon gjorde succé som debutant i Melodifestivalen.

Men framgångarna kostade.

Nu berättar Ace Wilder, som tävlar i Melodifestivalen 2017, om panikångesten.

– Jag kände bara att nu kommer jag dö här mitt på gatan, säger hon.

Melodifestivalen 2017 är tredje gången gillt för Ace Wilder. För tre år sedan debuterade sångerskan, som egentligen heter Alice Gernandt, i Melodifestivalen.

Och det blev succé direkt. Med bidraget "Busy doin' nothin" tog hon sig direkt till final, där hon förlorade mot Sanna Nielsen med bara två poäng.

 

LÄS MER: Dina Nahs vågade klädval på scenen

 

2016 var det dags igen med låten "Don't worry", som även den gick till final. Ace Wilder slutade som trea i tävlingen.

Men de stora framgångarna har kostat. På lördag ställer Ace Wilder återigen upp i Melodifestivalen med låten "Wild child" och nu berättar hon om den tuffa perioden under förra årets tävling.

– Det var lite jobbigt sist för det var massor av förväntningar. Och jag var faktiskt inte den enda som kände av den här stressen och pressen. Men det var lite mycket för mig så jag fick lite panikångest som jag tog itu med.

Hur kunde den här paniken och ångesten ta sig i uttryck?

– Det var relaterat till prestation så efter deltävlingen tog jag en promenad och kände bara att nu kommer jag dö här mitt på gatan för hjärtat slår så hårt.

– Jag gick till läkaren och beskrev det som att "nu jag kommer dö, jag hoppas ni ser det här". De tog alla prover och kom fram till att det inte var något fel på mig.

Ace Wilder: Så blev jag av med panikångesten

Ace Wilder trodde först inte på läkarnas besked.

– Jo alltså, jag vet ju själv, sa jag. Men de tyckte att jag skulle prata med en sportpsykolog som beskrev hur hjärnan funkar med stress. Han jobbar mycket med folk som tävlar. Han sa till mig att "nästa gång det händer vill jag att du föreställa dig det värsta som kan hända".

– Jag sa "jaha att jag kommer dö?". Då bad han mig fokusera på det. Nästa gång det hände gjorde jag det och då blev jag av med panikångesten.

 

LÄS MER: The Fooo Conspiracy byter namn igen

 

Det funkade alltså?

– Jag trodde att jag skulle behöva ta massor av mediciner och allt det där men det funkade. Det tog kanske två-tre gånger och sedan var det över.

Hur känner du inför det här året, är du rädd för att panikångesten ska komma tillbaka?

– Så som han förklarade så finns det alltid en risk för det men jag är superlugn i år. Nu gör jag det här för att det är kul och roligt. Det är inte bara tävling för jag har ingenting att bevisa.

– Det här är låten, jag står på scen. That's it.