Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

5 saker alla vill veta om Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli i ”Stjärnorna på slottet” i SVT.
Charlotte Perrelli som 20-årig dansbandssångerska med efternamnet Nilsson och Charlotte Perrelli, 46, som tävlar i Melodifestivalen 2021 med låten ”Still young”.
Foto: ANDERS KALLERSAND / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN

Charlotte Perrelli, 46, började stå på scen redan som 13-årig sångerska i ett dansband och sedan fortsatte hon bara.

Nu tävlar hon ännu en gång – i Melodifestivalen 2021.

Här är fem saker alla vill veta om Charlotte Perrelli, i varje fall om man ska titta på vad svenskarna googlar på.

Hon föddes 1974 i Hovmantorp i Småland och döptes till Anna Jenny Charlotte Nilsson. Charlotte började turnera i dansband som 13-åring och fortsatte att fronta olika dansband under 12 års tid. Bland annat blev hon som 20-åring ny sångerska i Anders Engbergs, vars bandledare tidigare varit gift med och spelat tillsammans med Lotta Engberg.

Charlotte Perrelli blev soloartist 1999, då hon också tävlade i Melodifestivalen för första gången.

Här är några viktiga saker du bör veta om sångerskan inför deltävling 3 i Melodifestivalen 2021.

1. Hur många gånger har Charlotte Perrelli vunnit i Mello?

Charlotte Perrelli har tävlat tre gånger tidigare i Melodifestivalen. 2021 blir hennes fjärde försök. Nu med en låt med den passande titeln ”Still young”.

1999 var Charlotte sångerska i dansbandet Wizex, men fick chansen som soloartist i Melodifestivalen med låten ”Tusen och en natt” – och tog hem segern.  I Eurovision Song Contest i Jerusalem sjöng hon låten på engelska med titeln ”Take me to your heaven” och lyckades vinna även där.

2008 tävlade Charlotte för andra gången i Mello, nu med låten ”Hero”. Hon lyckades vinna tävlingen en andra gång och fick representera Sverige i Belgrad. Hon gick till final, men slutade sedan på plats 18.

2017 deltog Charlotte Perrelli i Melodifestivalen med låten ”Mitt liv” som hon skrivit själv. Hon kom då sist i sin deltävling.

2. Vem är Charlotte Perrellis man Anders Jensen?

Charlotte Perrelli har varit gift med Nicola Perrelli (tidigare Ingrosso) och har två söner med honom. Sedan 2015 är hon gift med Anders Jensen och har två söner med honom.

Anders Jensson är en framgångsrik företagare och fick uppmärksamhet när han som vd för Ryds Bilglas på kort tid fick förtaget att gå från 250 miljoner till 2 miljarder i omsättning.

Våren 2015 gav Charlotte Perrelli ut den egenskrivna låten ”Bröllopsvalsen” som en hyllning till sin blivande make inför bröllopet i Paris. 

3. Charlotte Perrelli har hus i Djursholm, Åre och Marbella

Charlotte Perrelli och Anders Jensen lever i dag ett lyxigt liv i en 800 kvadratmeter stor villa i exklusiva Djursholm, med egen tennisbana och jacuzzi, värderat till minst 28 miljoner kronor.

Dessutom äger de en lika stor lyxvilla i 50-miljonersklassen med 50 kvadratmeter stor infinitypool i Marbella på spanska solkusten, och en fjällfastighet med magnifik utsikt i Åre.

Enligt Ratsit äger paret också en stor mängd lyxbilar, bland annat en Cadillac, tre Porsche och en Land Rover.

4. Varför fick familjen Perrelli kritik för sitt julfirande i Åre?

Charlotte Perrelli och familjen brukar tillbringa många högtider i fjällhuset i Åre. Så gjorde de även i julas. ”Fördelen med ett Winterwonderland. Barnen är ju ute nästan hela tiden”, skrev Perrelli på sin blogg. Arga och hatiska kommentarer flödade. 

Corona! Smittspridning! Hur tänker ni? Undrade läsarna.

I ett inlägg på sin blogg förklarade Charlotte Perrelli hur familjen löste det praktiska under julfirandet. ”Vi har i två olika hus (eftersom vi har ett gästhus) och vi har ätit i omgångar. Sedan varit utomhus. Vi har försökt kämpa på med detta som jag förmodar att alla andra också gör.”

5. Hur många följer Charlotte Perrelli på Instagram?

På Instagram har Charlotte Perrelli 184 000 följare och hon har i skrivande stund publicerat omkring 6 500 inlägg. Hon lägger av naturliga skäl mest ut bilder av sig själv, men också då och då bilder tillsammans med sin make Anders Jensen och enstaka bilder av något av barnen.

Vid alla hjärtans dag publicerade Charlotte Perrelli en kärleksförklaring till maken Anders Jensen på Instagram: ”Han. My BIG love. Minns första gången du sa... – Jag älskar mitt liv med dig.”

https://www.instagram.com/p/CLSELM2nm8Y/
Sångerskan Charlotte Perrelli tävlar i Melodifestivalen 2021.