Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet: Melodifestivalen tillbaka 2021

Foto: SVEN LINDWALL
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Coronapandemin har satt stopp för allt vad konserter och nöjesevenemang heter i sommar – men Melodifestivalen rår den inte på.

Nu står det klart att det blir en Melodifestival nästa år, men att den kommer genomföras på ett ansvarsfullt sätt.

– Den blir av, och jag tror att den kommer att behövas extra mycket nästa år, säger SVT:s vd Hanna Stjärne i kanalens morgonprogram, ”Morgonstudion”.

Coronapandemins framfart i landet har gjort att det sedan i mars varit förbjudet med folksamlingar större än 50 personer, något som gjort att alla konserter, föreställningar och nöjesevenemang fått ställas in eller skjutas upp.

Många har därför kanske undrat hur det blir med nästa års upplaga av Melodifestivalen. Nu väljer SVT att ge klara besked – tävlingen blir av 2021.

I SVT:s ”Morgonstudion” berättar kanalens vd Hanna Stjärne om beslutet, och poängterar att det ska ske på ett coronasäkrat sätt.

– Det kommer att bli en Melodifestival och vi kommer att göra den på ett ansvarsfullt sätt, säger hon i ”Morgonstudion”.

Coronapandemin satte stopp

– Den blir av, och jag tror att den kommer att behövas extra mycket nästa år.

Årets final av Melodifestivalen hölls som vanligt i ett fullproppat Friends arena, men var också det sista stora evenemanget med publik innan de hårda restriktionerna. Danmark valde att hålla sin motsvarande Melodifestivalen-final utan livepublik, samma helg som Sverige höll sin.

Coronapandemin satte också stopp för Eurovision song contest, så de svenska vinnarna The Mamas och deras låt ”Move” aldrig fick en chans att tävla i Europa. Nästa år är det nya låtar som kommer tävla i Eurovision song contest.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.