Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mello-medarbetare testat positivt för corona

Projektledaren: "Personen har inte blivit smittad här utan privat".
Lillasyster ska tävla i Andra Chansen. Från v. Max Flövik, Martin Westerstrand, Ian-Paolo Lira, Andreas Bladini.
Foto: OLLE SPORRONG
Lillasysters basist Andreas Bladini har drabbats av corona-
Foto: PEO MÖLLER
Anette Brattström.
Foto: OLLE SPORRONG EXP

Lillasysters basist Andreas Bladini har drabbats av corona, skriver Aftonbladet

Bandet tvingas nu ta in en ersättare inför lördagens medverkan i ”Nyhetsmorgon”. 

Under fredagens presskonferens meddelar SVT att en medarbetare i Melodifestivalen-produktionen också smittats av corona. 

I Melodifestivalens första deltävling gick Göteborgsbandet Lillasyster vidare till Andra chansen. Men efter programmet har bandets basist Andreas Bladini testat positivt för covid-19. Till Aftonbladet säger Bladini att han inte träffat resten av bandet sedan kvällen i Annexet för snart tre veckor sedan.

– Jag fick reda på i mitten av förra veckan att jag ingick i smittspårning via barn i familjen. Både jag och min fru Moa testades positivt och vi har inte träffat några andra sedan vi fick reda på att vi ingick i smittspårningen. Familjen har även försökt hålla avstånd till varann så mycket som möjligt, säger han.

Under fredagens presskonferens berättade också SVT att en medarbetare insjuknat i corona under veckan. 

– Vi har en medarbetare i produktionen som har insjuknat och konstaterats smittad. Personen har inte blivit smittad här utan privat. Tack och lov så är det en person dom har varit väldigt noga med sin bubbla, sin distans och hygien och munskydd. Så det finns ingen smittspridning spårad till den här personen, så allting är säkrat, säger Melodifestivalens projektledare Anette Brattström.

Enligt Brattström har nu produktionen infört ytterligare försiktighetsåtgärder. 

– Vi påminner alla om hur viktigt det är att vi inte glömmer bort att hålla avstånd. Vi delade ut munskydd obligatoriskt på morgonen i början av veckan och uppmanar alla och rekommenderar alla att använda munskydd i alla lägen.

Ersätts i TV4

Andreas Bladini  säger själv att han inte blivit allvarligt sjuk och att det positiva testet inte kommer äventyra hans medverkan i Andra chansen om en vecka. Men som en försiktighetsåtgärd ersätts han av en vikarie under lördagens ”Nyhetsmorgon”. 

– Enligt FHM:s riktlinjer så är jag nu frisk och inte längre smittsam, men för att inte skapa onödig oro för de övriga så väljer jag dock ändå att inte medverka i helgens ”Nyhetsmorgon” i TV4.

– Vårt management har pratat med SVT. Både vi och de följer FHM:s rekommendationer vilket innebär att jag kan vara med nästa vecka utan risk, säger han

”Välkomna tillbaka”

Även Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson skriver till Aftonbladet att Andreas Bladini kommer kunna vara med nästa vecka. Hon meddelar också att resten av Lillasyster har testats negativa för viruset.

”Han insjuknade mer än en vecka efter sin medverkan och är nu symtomfri, resten av bandet har testats negativt. De är välkomna tillbaka till Andra chansen, då har det gått över en vecka sedan han blev frisk.”


Saade om känslorna under Mello: ”Mycket vemod”

Eric Saade berättar nu om låten "Every Minute"..

The Mamas starka budskap i Melodifestivalen

Artisterna deltar för tredje året i rad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.