Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melins närkontakt – med döda systern

Här söker Martin Melin övernaturlig närkontakt med sin döda syster.

I "En natt på slottet" tar han hjälp av ett medium – för att tala till systern som avled som femåring.

– Det var jätteläskigt, säger han.

Det är 39 år sedan Martin Melins syster Madeleine avled.

Hon föddes med ett hjärtfel, och blev bara fem och ett halvt år.

Men trots det har systern varit en stor del av hans liv. Därför beslöt han sig att ställa upp i "En natt på slottet" på Sjuan – för att försöka få kontakt med Madeleine.

Det blev ett känslosamt möte.

– Jag blir ofta tårögd när jag pratar om min syster. Jag ville verkligen ge det här en chans. Jag är ju skeptisk till religion, andar och medium. Men får man närkontakter så är det svårt att förklara, säger han.

Under en del av programmet målade Martin Melin en tavla. Då fick mediet kontakt med Martin Melins avlidne styvfar.

Melin: "Jag blev lite ställd"

Styvfadern gick bort i en cykelolycka för sex år sedan. Och detaljerna i mediets beskrivning av styvfadern gav Martin kalla kårar.

– Det var lite för mycket jag inte kunde förklara. För mycket stämde. Olyckan. Hon fick kontakt. Och jag hade inte ens pratat om honom. Jag hade inte förberett mig på det. Det var wow. Då kände jag: oj, vad händer här? Jag blev lite ställd. Skeptikern i mig då blev liten, säger han.

Martin Melins enda önskan var att få chansen att fråga hur hans syster har det. Men dit nådde han inte.

– Jag vet inte varför. Det blev bara så. Jag fick inte den där hundra-känslan. Men det fanns saker som gjorde att jag inte kan säga nej. Det hände saker på slottet som var svårförklarade. Som att mediet visste två av tre bokstäver i min pappas namn, säger han.

"Öppen för det"

Han lämnades också med flera frågor. När systerns ande pratade med mediet nämnde hon ett par glasögon som skulle vara viktiga för henne. Systern pratade också om ett knä.

Det kunde inte Martin greppa. Därför planerar han att delta i en seans för att försöka tala med systern.

– Jag var bara sju år då. Det säger inte mig någonting. Men det kan ju ha varit någonting viktigt för min syster, men som jag inte kände till. Jag ska göra ett försök. Jag är öppen för det, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.