I en film på Youtube ger han politikerna en känga – samtidigt som han visar sin sjukdomskamp öppet. Foto: YoutubeI en film på Youtube ger han politikerna en känga – samtidigt som han visar sin sjukdomskamp öppet. Foto: Youtube
I en film på Youtube ger han politikerna en känga – samtidigt som han visar sin sjukdomskamp öppet. Foto: Youtube
Sven Melander berättade öppet i mars att han drabbats av cancer. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅNSven Melander berättade öppet i mars att han drabbats av cancer. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sven Melander berättade öppet i mars att han drabbats av cancer.  Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Melanders besked om sjukdomen: ”Jag mår bra”

Publicerad

Sven Melander berättade öppet i mars att han drabbats av cancer.

Med beräknat två månader kvar av behandlingen ger skådespelaren nu ett glatt besked.

 – Jag har gjort behandling och jag mår bra. Om två månader hoppas jag att bli friskskriven, säger han.

Skådespelaren Sven Melander, 70, berättade tidigare i vår att han drabbats av cancer. I en video på Facebook berättade han öppet för fansen om sjukdomsbeskedet.

– Strax före jul så upptäcktes en tumör i min kropp. Och tyvärr så var den elakartad, berättade Sven Melander i klippet då. 

Mitt under cancerbehandlingarna gör skådespelaren nu ett inlägg på Youtube där han kritiserar politikerna under valdebatten och fansen är glada att se Melander igen, något som Aftonbladet har skrivit om.

 

LÄS MER: Melanders hårda kritik mot Melodifestivalen 

 

Han berättar att han beräknar med att ha ungefär två månader kvar av behandlingen och att han mår bra.

– Jag har gjort behandling och jag mår bra. Om två månader hoppas jag att bli friskskriven. 

Och trots sjukdomskampen vill Melander inte att någon ska tycka synd om honom.

– Det är inte synd om mig. Det finns folk som har det så mycket värre, säger han och fortsätter: 

– Mina läkare säger att det här går bra. Det är en besvärig behandling men jag tycker att det har gått över förväntan.

Sven Melander ser fram emot att börja jobba igen

Samtidigt berättar skådespelaren och komikern om hur han planerar för tiden efter behandlingen och han ser fram emot att börja jobba igen. I höst regisserar han pjäsen "The play that goes wrong”.

– Det ska bli fantastiskt roligt och det ska jag göra i augusti september och jag ska se till att bli frisk till dess, säger han.

 

LÄS MER: Sven Melander drabbad av cancer 

 

Sven Melanders sambo Alice Åkerblom sa i samband med att skådespelaren berättade om sjukdomsbeskedet att Sven Melander inte ville kommentera ytterligare. 

– Jag har pratat med Sven, och han tycker att han har sagt det han vill ha sagt i videon, sa Alice Åkerblom då.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag