Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Melander: "Inte Zara Larsson som är problemet"

Här står "Sällskapsresan"-skådespelaren Sven Melander upp för artisten Zara Larsson.
Zara Larsson.
Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Här står "Sällskapsresan"-skådespelaren Sven Melander upp för artisten Zara Larsson.

I ett nytt klipp som sprids viralt säger Melander att det är män som våldtar.

– Inte fan är det Zara Larsson som är problemet, det är vi som är problemet, säger Sven Melander.

Skådespelaren Sven Melander, 68, har fått nog av det stora hat som drabbar sångerskan Zara Larsson, 18.

I ett nytt videoklipp som Melander spridit på sociala medier ger han skarp kritik till de män som blev sura över hur Zara Larsson twittrade om tjejen som blev våldtagen under Larssons konsert på Bråvalla i juni.

Skådespelaren säger att han inte förstår det näthat som sångerskan får utstå.

– Därför är det för mig en fullständig gåta att en oroväckande stor del svenska män kastar sig över Zara Larsson, som om de inte har något annat att bli förbannad över, säger Sven Melander i klippet.

Skådespelaren tycker det är orimligt att Zara Larsson, som blir arg på övergrepp mot kvinnor, själv får utstå så mycket kritik.
LÄS MER: Zaras ilska efter våldtäkten i publiken


Sven Melander står upp för Zara Larsson


LÄS MER: Zara Larsson kan vinna MTV-pris


Han säger också att männen som kritiserar artisten automatiskt hamnar på våldtäktsmännens sida, och tycker att de i stället ska tänka till för hur de kan vara med och lösa samhällsproblemet med våldtäkter.

– Alla de här männen hamnar på fel sida, de hamnar ju på våldtäktsmännens sida. Känn kollektiv skuld - för det är män som våldtar, hur kan jag göra nåt åt det?, säger Sven Melander.

Skådespelaren avslutar med att slå ytterligare ett slag för "Never forget you"-sångerskan, och säger att hon har rätt i att det är män som våldtar.

– Inte fan är det Zara Larsson som är problemet - det är vi, säger Sven Melander och pekar på sig själv.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.