Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mehgan om kritiken: ”Är inte kontroversiell”

”Jag önskar Harry lycka till, han kommer behöva det”.
Mehgan Markle har förklarat vikten av att rösta i det amerikanska valet om en månad.Foto: NIPI / BACKGRID UK / TT / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN

Meghan Markle har uppmanat amerikanerna att rösta i presidentvalet i november.

Något hon fått kritik för. 

Nu svarar hertiginnan av Sussex på den, skriver Mirror.

– Om du lyssnar på vad jag egentligen sagt, så är det inte kontroversiellt.

 Meghan Markle har kallat USA-valet i november för det ”viktigaste under vår livstid”.

– När vi röstar ger vi våra värderingar makt och låter våra röster höras, har hon sagt i ett klipp i Time Magazine.

Prinsen har förklarat att alla amerikaner måste ta avstånd ”hatiska uttalanden, desinformation och näthat”. 

Och när president Donald Trump fick frågor om klippet under ett pressmöte nyligen sa han att han inte är ”ett fan av Meghan”.

Det har skapat spekulationer om att Meghan Markle i själva verket skulle kunna ställa upp i presidentvalet 2024, skriver Vanity Fair.

– En av anledningarna att hon var så mån om att inte ge upp sitt amerikanska medborgarskap var för att hon skulle kunna ha möjligheten att ge sig in i politiken, säger en nära vän till tidningen.

Uttalandena har skapat stora rubriker

På tisdagen skrev engelska Mirror att Meghan Markle svarar på den kritik som hennes uttalanden orsakat. Hon uttalade sig på Fortune Most Powerful Women Summit.

– Det är människors felaktiga tolkning av vad jag sagt som orsakar en reaktion. Men om du verkligen lyssnar på vad jag faktiskt säger, så är det inte kontroversiellt.

Den senaste tidens uttalanden om valet från prins Harry och Meghan Markle har även skapat stora rubriker i Storbritannien. 

Bland annat har en talesperson för Buckingham Palace sagt och att Harry ”inte är en arbetande medlem av kungafamiljen, och de uttalanden han gör är hans privata”.

Inför Donald Trumps presidentvalskampanj 2016 kallade Meghan Markle honom för ”splittrande”, vilket fick den blivande presidenten att kalla henne för elak.

”USA kommer inte att betala för deras säkerhet och beskydd. De ska betala själva!”, skrev Trump på Twitter i mars när paret flyttade till Kalifornien.

”Det är i det tysta rasismen ligger”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.