Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghans uttalande sågas av kritikern: ”Ren fiktion”

Meghans gulliga video på Archies födelsedag.
Arkivbild från prins Harrys och Meghans bröllop.Foto: BEN BIRCHHALL / AP TT NYHETSBYRÅN
Meghan får nu kritik från den brittiska organisationen Republic.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA

Hertiginnan Meghan får nu mothugg efter sitt uttalande om att hennes kungliga bröllop inbringat omkring en miljard pund till Storbritanniens statskassa.

Kritiken kommer från Graham Smith, vd för organisationen Republic, som menar att siffran är tagen ur luften, rapporterar Daily Express.

– Tanken på att hennes bröllop skulle ha genererat en miljard är ren fiktion.

Lördagen den 19 maj 2018 var världens ögon riktade mot St George's Chapel i London, då hertiginnan Meghan till slut gifte sig med prins Harry.

Bröllopet var påkostat och pampigt, men Meghan hävdar själv att festligheterna inbringat omkring en miljard pund till den brittiska statskassan. Bland kommer annat kommer pengarna från nyfikna turister som rest långväga för att bevittna händelsen, menar hon.

Men nu får hennes uttalande kritik från organisationen Republic, som vill avskaffa den brittiska monarkin. 

– Det finns inga bevis för att monarkin genererat pengar från turism, säger organisationens vd Graham Smith till Daily Express.

– Det var en nettoförlust för brittiska skattebetalare.

Mycket vatten har dock runnit under broarna sedan bröllopet. Meghan och prinsen har i dag klippt banden till det brittiska kungahuset och bor nu i Los Angeles, USA.

Så var bröllopet mellan prins Harry och Meghan Markle

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.