Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghans krav beviljas – får domstolens stöd

Meghan.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Meghan.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Meghan och maken prins Harry.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA

Meghan stämmer brittiska tidningarna Mail on Sunday och MailOnline för att ha publicerat hennes handskrivna brev till pappan Thomas Markle.

En liten delseger för Meghan är att hon nu får igenom ett krav inför rättegången.

Domstolen tar ett beslut till Meghans fördel inför den pågående rättsliga tvisten mot Associated Newspaper.

Fem av Meghans nära vänner intervjuades anonymt i tidningen People, och de ska vittna i den kommande rättegången. Nu meddelar domstolen att vännernas identiteter tills vidare ska hållas hemliga, rapporterar The Guardian.

Meghans vänner skyddas

Hertiginnan av Sussex stämmer Associated Newspapers, utgivaren av Mail on Sunday och Mail Online, över en artikel som återgav delar av ett ”privat och konfidentiellt” handskrivet brev som hon skickade till sin far Thomas Markle, i augusti 2018.

Associated Newspaper hävdar att vännerna redan hade refererat till innehållet Meghans brev till Thomas Markle i People-intervjun – innan de valde att publicera det. 

I artikeln i People talade fem anonyma vänner ut om brittiska mediers mobbning av Meghan. Sky News rapporterar att en av vännerna sa: 

– Hon känner: ”Pappa, jag är förkrossad. Jag älskar dig. Jag har bara en far. Snälla sluta tala med medierna så att vi kan reparera vår relation”.

Meghans advokater har kämpat för att vännerna i artikeln ska förbli anonyma, och under onsdagen meddelade domstolen att det ”åtminstone för tillfället ska beviljas”.

Ilskan mot prins Harry och Meghan efter beslutet: ”Slag i ansiktet”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.