Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Meghans försvinnande – syns inte bredvid Harry

Konflikten med Kate och William • Meghans klädsymbolik • Rasism inom hovet • Intervjun med Oprah • Netflix-serien.
Foto: 60 MINUTES / CBS / STELLA/DDP/FERRARI DDP/FERRARI
Foto: MISC / BACKGRID USA TT NYHETSBYRÅN

Prins Harry har den senaste tiden synts överallt och hans memoarer pryder bokhandlar världen över – men Meghan lyser med sin frånvaro när maken visar upp sig.

Enligt Daily Mail är det ett medvetet val – för att minska på kritiken paret får.

Under lanseringen av prins Harrys memoarer ”Spare” har han gjort en rad uppmärksammande intervjuer och synts på många platser och tv-kanaler – men helt utan sin fru Meghan.

Paret har inte setts ihop sedan 7 december vilket fått i gång spekulationerna. Vissa menar att Meghan är kritisk till hur Harry hanterat lanseringen av sin bok medan andra tror att förlaget bett Meghan ta ett steg tillbaka för att ge Harry plats.

Hovexperten och författaren Angela Levin har varit kritisk till Meghans frånvaro och tidigare sagt att Meghan ”slängde Harry till lejonen.” 

Vill förändra narrativt

Men anledningen till att Harry syns ensam ska vara mer strategisk, menar Daily Mail.

Enligt tidningen säger en välplacerad källa att paret försöker förändra det ”toxiska narrativ” som omgärdar paret, som att Harry påstås vara ”manipulerad” av Meghan.

– Jag vet att hon är stöttande gällande ”Spare” så jag tror inte det finns någon större historia här och det är absolut ingen ”splittring,” säger en källa till Daily Mail.

2021 lämnade paret lämnat det brittiska hovet och arbetar inte längre för kungahuset. Trots att de upprepade gånger sagt att de vill skydda sitt privatliv så har de båda frekvent synts i tv-rutan hos olika tv-personligheter där de berättar om hur fruktansvärt de upplevde livet inom kungafamiljen att vara. 

I början av december släpptes också Netflix dokumentären Harry och Meghan där paret går till öppen attack mot flera av kungafamiljens medlemmar. 

Harry: ”Mamma hade varit helt förkrossad”

I en intervju med ITVX nyligen berättade Harry om den frostiga relationen till sin styvmor Camilla.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.