Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Meghan slår tillbaka mot boken – full av fel

Meghan Markle har nu släppt en video där hon för första gången på länge gör ett publikt framträdande. Hon talar till unga tjejer under parollen ”Girls up”.
Prins Harry och hertiginnan Meghan.
Foto: TIME WARNER / STELLA PICTURES/STELLA/DDP/FERRARI DDP/FERRARI
Meghan slår tillbaka mot populära boken.
Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
”Finding freedom” är den omtalade biografin om prins Harry och Meghan.
Foto: NILS JORGENSEN/SHUTTERSTOCK / NILS JORGENSEN/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Biografin ”Finding freedom” om prins Harry och hertiginnan Meghan är inkorrekt och lindrande, säger nu Meghans egen advokat Jenny Afia.

I rättsliga dokument menar Afia att författarna tagit sig stor konstnärlig frihet för att skriva boken, skriver Daily Mail.

”Anekdoterna är antingen extremt lindrande eller som jag förstår det en produkt av konstnärlig frihet och är inkorrekta”, uppger Afia.

Det är i samband med rättegången mellan hertiginnan Meghan och brittiska tidningen Mail on Sunday – som har publicerat privata brev som Meghan skickat till sin pappa – som informationen i den uppmärksammade boken ”Finding freedom” har lyfts.

I rättsliga dokument som hertiginnan Meghans advokat Jenny Afia lämnat till domstolen, menar hon att författarna till ”Finding freedom” har förlitat sig på konstnärlig frihet snarare än fakta när de skrivit bästsäljaren, rapporterar Daily Mail.

”Anekdoterna är antingen extremt lindrande eller som jag förstår det en produkt av konstnärlig frihet och är inkorrekta”, skriver Meghans advokat.

Mail on Sunday menar att de ska frias då brevet de publicerat, tillsammans med privata bilder, också finns med i ”Finding freedom” – en Afia menar alltså att boken är anekdotisk och inget tidningen borde förlita sig på.

Lång lista av felaktigheter

Afia ger exempel på att Meghans hygienrutin under en resa till Botswana beskrivs i detalj i boken – på en plats där hertiginnan aldrig varit. Advokaten bifogar också en lång lista av felaktigheter i boken – som att prins Harry ska ha sms:at sin pappa prins Charles när sonen Archie föddes, när prins Charles inte har någon mobiltelefon.

En annan sak som advokaten menar inte stämmer är att Meghan ska ha pratat med en vän i badkaret och skickat ett sista meddelande till sin pappa – då det inte var sista gången hon kommunicerade med sin pappa.

Hertiginnan Meghan har sedan innan förnekat att hon skulle ha samarbetat med författarne Scobie och Durand, som länge spekulerades. Författarna i sin tur säger att de inte har intervjuat prinsparet, utan förlitat sig på källor och uppgifter nära dem.

Meghan och Harry förlorar sina kungliga titlar förklarar drottning Elizabeth på det brittiska kungahusets Instagramkonto.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.