Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghan och Harry förlorar pengar på hårda kraven

Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Prins Harry och hertiginnan Meghan vill ha åtta miljoner kronor för att hålla föredrag – men experter på området tror snarare paret kommer tjäna mellan 2,5 och 3,5 miljoner. 

Samtidigt förstör det tidigare kungliga paret för sig själva, när de kräver full kontroll över evenemangen de ska tala på.

– Det får sannerligen folk att höja på ögonbrynen och kommer avskräcka många stora företag, säger en uppgiftslämnare till The Sun.

Prins Harry och hertiginnan Meghan är noggranna med att fortsätta bygga sitt gemensamma varumärke, efter att ha lämnat det brittiska kungahuset.

Prinsparet har redan ett mångmiljonkontrakt med Netflix, och planerar också att hålla föreläsningar och samtal.

Men parets önskan om en miljon dollar – åtta miljoner kronor – i betalning för varje föreläsning kan vara alldeles för högt, skriver The Sun.

Meghan och Harrys krav

Tidningen har pratat med en expert på området som menar att paret kommer tappa miljoner på att de kräver full kontroll över evenemangen där de ska tala.

– Deras kontrakt verkar ge talarna full kontroll över klientens evenemang. Det får sannerligen folk att höja på ögonbrynen och kommer avskräcka många stora företag. Det är inte många klienter som vill bjuda in stjärngäster, som kommer vilja styra evenemanget och säga åt dem vad de ska göra, säger uppgiftslämnaren till The Sun.

Prins Harrys och hertiginnan Meghans krav är bland annat vetorätt på vilka personer som introducerar eller modererar deras föreläsningar eller samtal.

Expertens skarpa varning till prinsparet

Experten som The Sun har pratat med menar att prinsparets krav är sådana som 99 procent av föreläsare aldrig skulle ställa, och att stora mångmiljonföretag inte kommer vilja betala åtta miljoner kronor för en föreläsning där prinsparet styr och ställer. I stället är det troligare att de får mellan 2,5 och 3,5 miljoner kronor per föreläsning.

– Ingen talare eller betald gäst har, vad jag vet, någonsin tillåtits godkänna varenda aspekt av ett företagsevenemang, och det inkluderar tidigare amerikanska presidenter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.