Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghan och Harry dolde miljonaffären för drottningen

Förra veckan skrev Meghan och Harry på ett 870-miljonersavtal med Netlix.Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Men drottning Elizabeth fick inte reda på något – förrän efter avtalet var påskrivet.Foto: POLARIS / POLARIS TT NYHETSBYRÅN

Förra veckan skrev Meghan och Harry på ett 870-miljonersavtal med Netlix. 

Men drottning Elizabeth fick inte reda på något – förrän efter avtalet var påskrivet. 

Nu ska hovet granska avtalet med strömningsjätten. 

Splittringen mellan prinsparet och hovet blir allt större. Efter att Meghan och prins Harry skrev på miljonaffären med Netflix var det många som höjde på ögonbrynen. Inte minst kungahuset själva. 

Paret ”glömde” nämligen att meddela drottning Elizabeth om dealen – innan den offentliggjordes. Det säger en källa med insyn i kungahuset till NZ Herald.

Kungajournalisten Victoria Murphy säger att monarkin kommer att slänga ett kritiskt öga på avtalet. 

– Familjemedlemmarna hoppas att Harry och Meghan håller sig till det löfte som de gav för att upprätthålla värderingarna i allt de gör, säger hon. 

Villkoret: Drottningen skulle godkänna

Trots att Meghan och Harry inte längre jobbar under kungahusets regler, reflekterar deras handlingar påverka synen på brittiska monarkin, menar Victoria Murphy. 

I början av året fick Meghan och Harry grönt ljus för att göra kommersiella samarbeten. Men på ett villkor: Att drottningen skulle ge sitt godkännande innan avtalen skrevs på. 

– Harry och Meghan lämnade sina uppdrag med välvilliga lyckoönskningar och hopp om att de skulle finna den lycka som de verkade sakna i livet. Det var dock självklart att deras kommande affärer skulle granskas av hovet. säger en källa, med insyn i kungahuset till Mirror. 

– De lämnade kungahuset på villkoret att deras kommersiella verksamhet skulle diskuteras. Det här avtalet med Netflix, alla taluppdrag och samarbeten med företag är bara exempel på detta, fortsätter personen.

Harry och Meghans dröm – inom filmbranschen

Genom sitt nya produktionsbolag ska paret producera dokumentärer, långfilmer och annat material, som till exempel barnprogram, för Netflix. 

– Vårt fokus kommer att ligga på att skapa innehåll som informerar, men också ger hopp. Som nyblivna föräldrar är det också viktigt för oss att göra inspirerande familjeprogram, sade Meghan och Harrry  i ett uttalande , enligt The Sun. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.