Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghan Markles möte med hatbrottsoffret

Meghan Markle träffade 18-åriga Althea Bernstein som utsatts för hatbrott.
Prins Harry.Foto: HEADFIT / STELLA PICTURES/STELLA/DDP/FERRARI DDP/FERRARI
Meghan Markle.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Hertiginnan Meghan Markle och prins Harry.Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

18-åriga Althea Bernstein ska ha utsatts för hatbrott på grund av sin hudfärg.

Nu har hon fått träffa hertiginnan Meghan över ett videosamtal, skriver Channel 3000.

– Hon och Meghan pratade om vikten av att ta hand om sig själv och låta en själv läka, säger Michael Johnson, som kopplade ihop de två.

Det var efter att hertiginnan Meghan fått höra talas om att 18-åriga Althea Bernstein i Wisconsin utsatts för hatbrott i form av att flera män försökt sätta eld på henne, som hon valde att ta kontakt.

Med hjälp av Michael Johnson – vd för ”Boys & Girls clubs” i Dane county i Wisconsin, och som har agerat som presstalesperson för Bernstein sedan hatbrottet – fick den brittiska kungligheten möjlighet att möta 18-åringen över en videochatt.

Hertiginnan Meghan ska ha pratat med Althea Bernstein i över 40 minuter, och fått sällskap av maken prins Harry under tio minuter.

– Hon och Meghan pratade om vikten av att ta hand om sig själv och låta en själv läka, säger Michael Johnson.

”Hyllade hennes sätt att hantera allt”

Efter samtalet bad Meghan om Altheas telefonnummer för att hon vill fortsätta hålla kontakt med den unga kvinnan.

– Hon hyllade hennes sätt att hantera allt och sa typ: Michael, ge mig hennes mobilnummer, jag vill hålla kontakten. Och säg till om du vill att jag kommer tillbaka för att prata med folk i Wisconsin, säger Johnson.

Det var i onsdags som Althea Bernstein körde från sin brors hus, och stannade vid ett rödljus, som attentatet skedde. 18-åringen, som hade fönstret på passagerarsidan neddraget, hörde någon skrika rasistiska skällsord, innan de sprejade tändvätska på hennes ansikte och hals och sedan kastade en tändare på henne. Gärningsmännen ska vara fyra unga vita män.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.