Meghan Markle och prins Harry Foto: TRIP FUCHS/NATIONAL GEOGRAPHIC / STELLA PICTURES BACKGRID UKMeghan Markle och prins Harry Foto: TRIP FUCHS/NATIONAL GEOGRAPHIC / STELLA PICTURES BACKGRID UK
Meghan Markle och prins Harry  Foto: TRIP FUCHS/NATIONAL GEOGRAPHIC / STELLA PICTURES BACKGRID UK
Meghan Markles pappa, Thomas Markle. Foto: MIRRORPIX / MEGA / MIRRORPIX / MEGA/IBL THE MEGA AGENCYMeghan Markles pappa, Thomas Markle. Foto: MIRRORPIX / MEGA / MIRRORPIX / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY
Meghan Markles pappa, Thomas Markle.  Foto: MIRRORPIX / MEGA / MIRRORPIX / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY

Meghan Markles familj väntar på besked om bröllopet – kräver svar

Publicerad

Meghan Markles släkt har inte fått veta om Meghans pappa, den pensionerade tv-ljusdirektören Thomas Markle kommer att få lämna över sin dotter i kyrkan. 

Nu kräver de svar av den brittiska kungafamiljen, rapporterar the Sun. 

Enligt egen utsago är familjen inte bjudna till bröllopet än.

Bröllopet mellan Meghan Markle och prins Harry hålls med pompa och ståt den 19 maj. Men enligt medlemmar i Meghans familj vet de ännu inte om de kommer att bli bjudna till bröllopet – trots att inbjudningar har skickats till kändisar som David och Victoria Beckham, skriver The Sun.  

Nu har Meghans kusin Trish Gallup, 58, skrivit direkt till prins Harry för att få veta om Markles-familjen har blivit snuvade på bröllopsdeltagandet, enligt Sunday Mirror. 

 

LÄS MER – Meghans syster vädjar: Bjud mig på bröllopet

"Vet inte vad problemet är"

Enligt Gallup är släkten ledsna och sårade över att de inte har fått någon inbjudan. Hon säger också att hon har gett upp hoppet om att få komma och att hon inte ens vet om Thomas Markle kommer att bli bjuden, skriver the Sun.  

En av Meghans farbröder ska ha pratat med pappa Thomas förra veckan och då "verkade han inte veta vad problemet är" och inte om han skulle få lämna över sin dotter i kyrkan.

Meghan har tidigare beskrivit sin pappa som hårt arbetande och omtänksam och hyllat honom för att ha trott på hennes dröm om att bli skådespelerska. 

 

LÄS MER – Svenska kungafamiljen bjuds inte på prinsbröllopet 

Ingen gästlista för politiker

En talesperson från Clarence House vill inte kommentera vem som har eller inte har blivit bjuden till vigseln, enligt the Sun. 

Däremot har de gått ut med att kungahuset har beslutat att det inte behövs någon gästlista för officiella ämbeten som politiska ledare eftersom prins Harry är nummer fem – snart nummer sex – i ordningen för att få kungatronen i landet. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag