Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mede stoppad från ”Let's Dance”: ”Jag skulle önska”

Petra Mede är aktuell med att leda TV4-programmet ”Stjärnornas stjärna”, men programledaren har andra framtidsplaner på kanalen. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Tilde de Paula Eby och David Hellenius. Foto: OLLE SPORRONG

Petra Mede är aktuell med att leda TV4-programmet ”Stjärnornas stjärna”, men programledaren har andra framtidsplaner på kanalen.

Profilens dröm är att vara med i ”Let's dance” som deltagare – något hennes svåra ryggskada hindrar henne ifrån.

– Jag skulle önska att jag inte var skadad i ryggen och kunde dansa och fick vara med i det och närvara i Tildes och Davids sublima roliga härliga programledarskap, säger Petra Mede till Aftonbladet.

Efter succéerna i Melodifestivalen och Eurovision song contest lockades Petra Mede, 49, över till TV4 för att fortsätta programledarkarriären.

Hennes första uppdrag blev ”Stjärnornas stjärna”, showprogrammet som nu gör sin andra säsong, trots att de stora tittarsiffrorna har uteblivit.

Men det är inte det enda Petra Mede håller på med på kanalen.

– Jag känner mig som en del i TV4-familjen. Nu håller jag på att spela in ytterligare ett program som kommer gå i höst, men det är inte officiellt ännu, säger Petra Mede i en intervju med Aftonbladet.

Petra Medes önskan – delta i ”Let's Dance”

En TV4-dröm Mede har är att vara med i ”Let's dance” – men helst skulle hon vara med i form av deltagare. Men den svåra ryggskada som förstörde Petra Medes balettkarriär när hon var 20 och höll henne sjukskriven i 14 år, förstör också ”Let's dance”-drömmen. 

– Jag har sagt sen länge att ett av mina absoluta favoritprogram på TV4 är ”Let’s dance”. Men jag skulle inte behöva programleda det. Jag skulle önska att jag inte var skadad i ryggen och kunde dansa och fick vara med i det och närvara i Tildes och Davids sublima roliga härliga programledarskap, säger Petra Mede till Aftonbladet.

Men hon är inte ute efter den folkliga programledarduons jobb.

– Om det är nån man ska utmana på TV4 så är det nog inte David Hellenius och Tilde De Paula. De är ju TV4, plus att de är mina stora idoler. Med glädje får de fortsätta 20 år till i ”Let’s dance”, men om jag får vara med på ett hörn och bara säga hej så är jag väldigt tacksam, säger hon till tidningen.