Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

McVie hedras av Nicks och Fleetwood

Artisten gick bort efter en tids sjukdom.
Foto: GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK / GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: LARRY MARANO/SHUTTERSTOCK / LARRY MARANO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Sångerskan Stevie Nicks och trummisen Mick Fleetwood från gruppen Fleetwood Mac hyllar nu sin forna kollega, bandmedlemmen Christine McVie, som nyligen gick bort efter en kort tids sjukdom.

”För några timmar sedan fick jag veta att min bästa vän i hela världen sedan 1975 har gått bort”, skrev Nicks på sociala medier, enligt Pitchfork. Nicks berättade också att hon inte fick veta att väninnan var sjuk förrän ett par dagar innan McVie gick bort.

”Jag ville åka till London, men fick höra att jag skulle vänta. Så sedan i lördags har en låt virvlat runt i mitt huvud, om och om igen. Jag trodde att jag kanske skulle få chansen att sjunga den för henne, så jag sjunger den för henne nu”, skrev Nicks och lade upp sångtexten till Haims ”Hallelujah” från 2019.

Mick Fleetwood lade också upp minnesord till McVie på sociala medier, där han bland annat skrev: ”En del av mitt hjärta har flugit bort i dag. Jag kommer att sakna allt med dig Christine McVie. Så många minnen...de flyger till mig.”

Christine McVie lämnade Fleetwood Mac 1998 och släppte flera soloskivor, men gick med igen 2014. Hon blev 79 år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.