Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

McCartneys hyllning till sin mördade vän

Artisten Paul McCartney gick i lördagens protesttåg i New York mot de liberala vapenlagarna i landet. Då passade han på att påminna att hans tidigare Beatles-kollega John Lennon var ett av många offer för vapenvåldet i landet.
Foto: CHRISTOPHER PETERSON/SPLASH NEWS / CHRISTOPHER PETERSON/SPLASH NEWS SPLASH NEWS
Beatles 1965. John Lennon är tvåa från vänster, Paul McCartney står på tredje plats.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Protestmarschen "March for our lives" skede på över 800 platser runt om i USA. Här är den i Washington DC.
Foto: SHAWN THEW / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHARLES SYKES / AP TT NYHETSBYRÅN

Beatles-legendaren Paul McCartney hyllade sin ihjälskjutna bandkollega John Lennon under helgens protestmarsch mot vapenvåldet i USA.

– En av mina bästa vänner dödades i vapenvåld alldeles i närheten, så det här är väldigt viktigt för mig,  sade han till CNN.

Runt om i USA arrangerades under lördagen stora protester och marscher mot vapenvåldet. Huvudplatsen för protesten var Washington DC, men protester hölls på över 800 andra ställen.

Under en protestmarsch i New York var en av deltagarna den tidigare Beatles-medlemmen Paul McCartney, 75. Hans bandkollega John Lennon mördades 8 december 1980 i New York, 40 år gammal, då han sköts ihjäl.


LÄS MER: Paul McCartney berättar hemligheten – efter 50 år 


I samband med protestmarschen öppnade Paul McCartney upp om sin kritiska syn på de liberala vapenlagar som råder på många håll i USA. Själv vill han ha hårdare kontroll och lagstiftning.

– En av mina bästa vänner dödades i vapenvåld alldeles i närheten, så det här är väldigt viktigt för mig,  sade han till CNN.

Paul McCartney hyllade John Lennon

Han visade också upp sin tröja, med texten "Vi kan stoppa vapenvåldet".

Paul McCartney gick i protesttåget tillsammans med sin hustru Nancy Shevell.

Han medgav dock under intervjun att han inte visste om protesterna skulle mynna i någon praktisk förändring, men att han i alla fall ville visa sitt stöd.

– Det här är vad vi kan göra, så då vill jag vara med, sade han till CNN.


LÄS MER: Så har du aldrig sett Paul McCartney förut 


John Lennon sköts ihjäl utanför sin bostad, det exklusiva Dakota Building, nära Central Park på Manhattan.

Skytten, den psykiskt sjuke Lennon-beundraren Mark Chapman stannade kvar på mordplatsen och greps odramatiskt. Han dömdes senare till livstids fängelse för mordet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.