Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maxine Nordlindhs insikt efter mötet med kunden

Maxine Nordlindh var en av deltagarna i förra årets ”Gift vid första ögonkastet”
Foto: Stina Stjernkvist / SVT
Hon slutade dricka alkohol 2019 och vill nu bryta alkoholnormen.
Foto: Privat

Maxine Nordlindh har inte druckit en droppe alkohol sedan sommaren 2019.

Nu vill den tidigare ”Gift vid första ögonkastet”- deltagaren bryta alkoholnormen – och dela med sig av sina erfarenheter. 

– Frågan är, varför dricker man? berättar hon.

Maxine Nordlindh, 32, var en av deltagarna i förra årets säsong av ”Gift vid första ögonkastet”. Sedan dess har hon och maken Emil Nygren, 35, funnits vid varandras sida – och i juni meddelade paret att de väntar barn. 

Maxine har, sedan medverkan i SVT-serien, fått en stor följarskala på sina sociala medier – där hon delar med sig av sitt privatliv. 

– Jag har aldrig tänkt att jag skulle bli influencer, men nu blev jag det och då vill jag dela med mig av vettiga saker, berättar Maxine Nordlindh.

”När jag dricker får jag ångest”

I ett inlägg på Instagram berättade Maxine att hon inte har druckit alkohol sedan 2019. Anledningen? Hon var trött på alkoholkulturen. 

– Frågan är, varför dricker man? Det kommer inte så mycket gott från det. Det är ett stort problem i vårt samhälle där barn växer upp med föräldrar som dricker för mycket och många som själva dricker för mycket, säger Maxine Nordlindh och fortsätter:

– När jag dricker får jag ångest, mår illa och får ont i kroppen, som jag tror de flesta känner. Alkoholnormen är så jävla sjuk och är man på fest blir man itryckt alkohol. 

Maxine publicerade ett inlägg på Instagram och berättade om sitt alkoholbeslut.
Foto: Instagram

Fick ny insikt efter en kund

2019 hade Maxine varit och rest i Asien och hon berättar att alla drack alkohol hela tiden. När hon sedan kom hem till Sverige var det samma visa – allt kretsade kring berusningsmedlet. 

– Det var en midsommar där alla bara drack som fan och jag kände bara att jag orkar inte det här, berättar hon.

Men att sluta dricka alkohol var inget som Maxine tidigare hade reflekterat över – utan det var efter ett möte med en kund på frisörsalongen som hon fick en ny insikt.  

– Han berättade att han inte drack och att han har fyllt sitt liv med massa annat i stället. Det var så inspirerande att jag tänkte att jag också skulle sluta. I dag är kunden en stamkund och vi har blivit vänner, berättar Maxine Nordlindh.

”Romantisering av alkohol” 

Efter att Maxine Nordlindh valde att publicera historien bakom varför hon inte dricker alkohol, på Instagram, har hon fått mycket positiv respons. 

– Jag var inte riktigt beredd på responsen men det var jätteroligt, säger hon och fortsätter:

– Man ser ju alltid alla supersnygga personer på Instagram som dricker vin till exempel, och allt ser så lyxigt ut. Det blir en sån romantisering av alkohol. Men det är något jag aldrig kommer visa upp på mina sociala medier. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.