Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Max sista önskan för familjen – efter dödsbeskedet

När ”Sofias änglar” hjälpte Ann-Sofie och Max var Max svårt sjuk i strupcancer.Foto: Kanal 5.
I onsdagens avsnitt av Kanal 5-programmet återvänder de till familjen, som fått finare hus men förlorat pappa Max.Foto: Kanal 5.
Pappa Max.Foto: Kanal 5.
Sofia WistamFoto: Kanal 5.

När ”Sofias änglar” hjälpte Ann-Sofie och Max var Max svårt sjuk i strupcancer.

I onsdagens avsnitt av Kanal 5-programmet återvänder de till familjen, som fått finare hus men förlorat pappa Max.

– Då fanns det inget mer att göra, och vi fick veta att det handlade om en ytterst begränsad tid, säger Ann-Sofie i ”Sofias änglar”.

När Sofia Wistam, Mattias Särnholm och Johnnie Krigström först besökte Max och Ann-Sofie i ”Sofias änglar” hade Max drabbats av strupcancer, och var mitt i en svår cancerbehandling. Samtidigt hade familjen under en renovering upptäckt att huset var attackerat av svartmögel. Han ville då försäkra sig om att han inte lämnade ett ofärdigt hem efter sig till sin familj, om han inte skulle överleva.

– Man vill nu göra allt man kan för att det ska gå så bra som möjligt för dem, utan mig. Om det skulle gå åt helskotta, sa Max i det tidigare avsnittet.

– Man har mycket mer att ge, och vill vara med om så mycket mer. Se sina barn växa upp, gå i skolan och klara sig själva.

”Han hade mycket framför sig”

Till slut blev det som Max hade befarat, och en tid efter att ”Sofias änglar” besökt familjen, gick han bort.

– Man såg att Max kämpade, man såg att Max inte var helt frisk. Att han hade mycket framför sig, och man kanske befarade att det här inte skulle gå vägen, säger Sofia Wistam i onsdagens program.

Johnnie Krigström är ledsen över beskedet att Max gått bort.

– Många gånger i ”Sofias änglar” kommer vi till familjer där det värsta värsta redan har hänt. I Huddinge så kom vi ju mitt i. Max var mitt i kampen, sin värsta kamp mot cancer. Det känns väldigt vemodigt. Ibland går den kampen mot cancer inte att vinna, säger han.

Gifte sig innan Max gick bort

Ann-Sofie, Max fru, berättar om den sista tiden med maken. Paret hade skjutit upp att gifta sig, men gifte sig till slut den första juni. Men samma månad fick de veta att Max inte hade mycket tid kvar.

– Den 29 juni träffade vi Max cancerläkare och fick veta att hon inte skulle sätta in någon ny behandling, för han var alldeles för dålig. Då fanns det inget mer att göra, och vi fick veta att det handlade om en ytterst begränsad tid.

Ann-Sofie, som fyllde år ungefär tre veckor senare, hoppades att han skulle överleva till hennes födelsedag – något han också gjorde.

– Han var inte rädd för att dö, men han ville inte lämna. Han sa själv att: ”Jag är inte klar”.

Expressen har sökt familjen, som hänvisar till programmet.

”Sofias änglar” sänds onsdagar 21.00 i Kanal 5.