Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska kändiseliten på Max Martins fest

Expressens Kristofer Sandberg bevakar premiären av ”& Juliet”.
Max Martin gör musikal.
Foto: AXEL ÖBERG / AXEL ÖBERG EXPRESSEN
Ur musikalen ”& Juliet”
Foto: Johan Persson / Johan Persson
Max Martin och hans sällskap anländer till premiären.
Foto: Kristofer Sandberg
Simon Cowell var förväntansfull inför premiären. Här är an med frun Lauren Silverman.
Foto: Kristofer Sandberg
”Jag älskar Max Martin”, säger Simon Cowell.
Foto: Kristofer Sandberg

Nu händer det. 

Den svenska, världskända hitmakaren Max Martin ger sig in på okänd mark. 

I kväll har hans musikal ”& Juliet” premiär i London och flera kända ansikten är på plats – bland annat kronprinsessparet. 

– Allt känns väldigt bra här i kväll, säger Max Martin som anlänt till premiären. 

Nu smäller det. 

Björn och Benny får konkurrens i den internationella musikalvärlden. På onsdagskvällen sätter Max Martin upp sin första musikalsatsning ”& Juliet” mitt i hjärtat av Londons West End på Shaftesbury Avenue. Premiären äger rum på Shaftesbury Theatre bara ett stenkast från teatrarna där Björn och Benny haft stora publiksuccéer.

– Allt känns väldigt bra här i kväll. Jag tycker att allt är lugnt. Jag känner mig lugn, säger Max Martin när han anländer till premiären. 

Den nyskrivna musikalen kretsar kring ungefär 30 låtar från Max Martins digra katalog. Bland låtarna återfinns bland annat Baby One More Time, Everybody, Can’t Feel My Face och Love Me Like You Do.

– Jag insåg för ett tag sedan att det enda sättet att utvecklas är att vara kreativt obekväm. Så jag tror att det här är precis var jag ska vara just nu, för jag är livrädd, berättar Max Martin för The Telegraph om musikalen. 

Max Martin är en av världen största hitmakare och har jobbat med bland annat Britney Spears, Justin Timberlake, Taylor Swift och Katy Perry. Han har vunnit Grammys och nominerats till Oscars. 

Robyn poserade för kamerorna.
Foto: Kristofer Sandberg
Shaftesbury theathre.
Foto: Kristofer Sandberg

Kändisarna som kommer

På premiären befinner sig flera svenska profiler – så som Tomas Ledin med frun Marie och artisten Robyn. Även Ed Sheeran ska vara på plats. 

Pr-drottningen Lili Assefa dök upp tillsammans med kärleken – och tidigare Swedbank-vd:n – Michael Wolf.

Michael Wolf och kvällens pressansvariga Lili Assefa.
Foto: Kristofer Sandberg

– Jag har mycket stora och höga förväntningar. Det känns som att det kan bli hur bra som helst. Det är svårt att säga något före men jag har väldigt höga förväntningar, absolut, säger Tomas Ledin i London. 

Men de är inte de enda. Även kronprinsessan Victoria och prins Daniel är i London för att se musikalen. 

De anlände 18.50 engelsk tid. De ställer upp på bilder för fotograferna och Victoria ler och är på strålande humör. De anlände tillsammans med Johan Skarborg och frun Carolina. 

Kronprinsessparet tycker så pass mycket om Max Martins musik att de åkte över till London privat för att vara med under den stora premiärkvällen – trots en arbetsvecka fullspäckad av programpunkter.

Även Simon Cowell är på plats på premiären. 

– Jag tror den kommer vara bra. Det hoppas jag i alla fall. Jag älskar Max Martin, säger han. 

Kronprinsessan och prins Daniel gillar Max Martins musik och tog en tripp till London.
Foto: Kristofer Sandberg
Kronprinsessparet med Johan Skarborg och frun Carolina.
Foto: Kristofer Sandberg
Huvudpersonen i all sin glans.
Foto: Kristofer Sandberg
Max Martin med frun Jenny och dottern Doris.
Foto: Kristofer Sandberg

Kronprinsessparets hektiska schema

Bara timmar innan kronprinsessan Victoria och prins Daniel spred kunglig glans vid Londons Shaftesbury Theatre, så medverkade de vid ett expertmöte om barns säkerhet på slottet i Stockholm.

– Det här är en resa som paret gör privat, det innebär att hovet inte kommenterar, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Förväntningarna på Max Martins musikal är stora. Inte bara för att han är ett absolut världsnamn i musikvärlden utan även för att Shaftesbury Theatre har haft många stjärnmusikaler och succéer de senaste 20 åren. Bland annat har musikalerna Rock of Ages och Flashdance The Musical, som både haft stora framgångar i Stockholm, gästat teatern. The Phantom of the Opera med musik av Andrew Lloyd Webber spelades på Shaftesbury Theatre redan 1991. Under 2000-talet har teatern även haft kända publiksuccéer som Hairspray och Fame.

Det kommer bli en rafflande höst och vinter för musikaldebutanten Max Martin. På grannscenerna spelas nämligen storsatsningar som Harry Potter and The Cursed Child, The Phantom of the Opera, Mamma Mia och The Lion King.

Musikalen & Juliet är en modern tolkning av världens kanske mest kända kärlekshistoria, Shakespeares Romeo och Julia. 

Här är några världshits Max Martin ligger bakom

Från Katy Perry till Ariana Grande – se stjärnorna här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.