Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Max Martins nya sanslösa miljardsuccé

Max Martin överträffade även för 2016 sina tidigare vinsterFoto: ROBERT GAUTHIER / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES
Martin Sandberg alias Max Martin, 46, är en av världens mest framgångsrika musikproducenter och låtskrivare. Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Max Martin med Justin Timberlake och Shellback.Foto: MIKE NELSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Han slår ständigt sina egna rekord med listettor på amerikanska Billboard Hot 100 - och sina egna rekord på miljonintäkter.

Demonproducenten Max Martin överträffade även för 2016 sina tidigare vinster i sitt svenska moderbolag 2006 i Stockholm AB.

Omsättning: 435 925 000 kronor.

Vinst efter finansnetto: 155 092 000 kronor.

Martin Sandberg alias Max Martin, 46, är en av världens mest framgångsrika musikproducenter och låtskrivare. Sedan 1990-talet har han toppat musiklistorna världen över. Framgångarna märks också i den anonyma musikproducentens bokslut.

I Max Martins svenska koncern ökade moderbolaget 2006 i Stockholm AB sin omsättning för 2016 jämfört med 2015 med drygt tio procent till 435 miljoner kronor – motsvarande 1,2 miljoner kronor per dag. Och vinsten efter finansnetto ökade med drygt 22 procent till 155 miljoner kronor.

Max Martin är god för 2,1 miljarder kronor 

Bolaget har i dag tillgångar på 603 miljoner kronor varav drygt 200 miljoner kronor redovisas som fastigheter i årsredovisningen. Bolaget äger bland annat ett exklusivt townhouse på Östermalm i centrala Stockholm.

Men demonproducentens tillgångar är större än så. Affärstidningen Veckans Affärer beräknar att Max Martin med sina utländska tillgångar är god för totalt 2,1 miljarder kronor och det placerar honom på en 99:e plats på listan över Sveriges miljardärer 2016.

 

LÄS MER: Max Martins gjorde hit – med artistens fis 

 

Även hans kollega och samarbetspartner Karl Johan Schuster, 32, alias Shellback gjorde ett bra bokslut för 2016.

Omsättningen landade på drygt 90 miljoner kronor och vinsten efter finansnetto uppgick till drygt 81 miljoner kronor – en minskning med sju miljoner kronor jämför med året innan. 

 

LÄS MER: Max Martins imperium

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.