Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Matrix 4 – Keanu Reeves kommer tillbaka som Neo

Foto: PHOTO: JASIN BOLAND

Det är 20 år sedan ”The Matrix” gick på bio och blev en världssuccé.

Efter två uppföljare fick publiken säga hej då till Neo, Trinity och de andra karaktärerna. 

Men nu är de tillbaka. Matrix 4 börjar spelas in under 2020.

En kultförklarad filmserie får ytterligare en del. ”Matrix”-filmerna blev snabbt publikfavoriter (även om del 2 och 3 fick blandad kritik), och spelade in över en miljard dollar världen över.

Nu, lagom till den första filmens 20-årsjubileum, kommer alltså beskedet att det blir en fjärde del. Det här är vad vi vet hittills.

När kommer Matrix 4 på bio?

Det finns ännu inget premiärdatum satt, men produktionen börjar under 2020. 

Skådespelare i Matrix 4

Både Keanu Reeves och Carrie-Anne Moss är klara för comeback. De kommer att spela sina gamla roller Neo och Trinity. Dessutom kommer den relativt okända skådespelerskan Daniela Harpaz att göra en roll. Hon är hittills bara gjort mindre roller i spanskspråkiga kortfilmer, och röstskådespelat i en rad tv-spel. Det är inte klart om Laurence Fishburne kommer återkomma som den populära karaktären Morpheus, men enligt källor till tidningen Variety kan rollen gå till en yngre skådespelare.

Vem regisserar Matrix 4?

Lana Wachowski skapade Matrix tillsammans med sin syster Lilly, och hon återkommer nu som både manusförfattare och regissör. Aleksandar Hemon och David Mitchell deltar i manusarbetet, och Lana Wachowski producerar även filmen tillsammans med Grant Hill.

Lana Wachowski regisserar Matrix 4
Foto: BARRY BRECHEISEN / AP TT NYHETSBYRÅN

Vad kommer filmen handla om?

Inga detaljer från handlingen är kända än, men så här säger Lana Wachowski enligt Variety.

– Många av de tankar om vår verklighet som jag och Lily hade för 20 år sedan är ännu mer relevanta i dag. Jag är väldigt glad över att få tillbaka de här karaktärerna och tacksam över att få ytterligare en chans att arbeta med mina fantastiska vänner.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.