Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mat-Tinas tyst kamp – så tog hon sig igenom kriserna

Mat-Tinas tysta kamp – så tog hon sig igenom kriserna
Tina Nordström berättar om hur hon tagit sig ut starkare ur tuffa perioder i livet.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Att ha ett ”happy place” är bra för både familjen och äktenskapet menar Tina Nordlund som åker till Vemdalen med jämna mellanrum med sina närmaste.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Som ung kvinnlig kock fick Tina Nordström kämpa hårt för att ta sig fram i branschen.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Tina Nordströms liv har inte alltid varit en dans på rosor. 

Både i yrkes- och kärlekslivet har hon behövt kavla upp ärmarna för att ta sig vidare genom tuffa perioder.

Nu berättar stjärnkocken om hur hon klarat livskriserna.

– Jag pratar mig själv till rätta, säger Tina Nordström till Hälsoliv.

Kocken och programledaren Tina Nordström, eller Mat-Tina som svenska folket känner till henne som, har hela livet arbetat med mat på olika sätt. 

Men att ta sig fram i den tuffa restaurangbranschen som ung kvinna kan vara svårt. I synnerhet i det mansdominerade varmköket där Tina Nordström kämpade för att få en position. 

För Hälsoliv berättar kändiskocken om hur hon titt som tätt under början av sin karriär fick ”gå undan och gråta en skvätt”, skaka av sig motståndet – för att sedan köra igen.

– Jag är också bra på att coacha mig själv, jag pratar mig själv till rätta. Om jag känner mig förolämpad eller ledsen kan jag säga ”nej, nu skiter du i det och jobbar på, det får du ta sen i bilen”, och så stänger jag av, säger hon till Hälsoliv och förklarar att man får en inre styrka av att klara tuffa situationer.

Tina Nordströms relationsknep

Den styrkan har även varit viktig på andra plan i livet. Inte minst i relationen till maken Martin – som Tina varit tillsammans med i 23 år. 

– Vi är bra på att älska varandra, och det finns något häftigt i att hålla ihop och kämpa för relationen. Visst har vi haft tuffa perioder, men när man kommer igenom dem har man ju uppnått något tillsammans. Och vid det här laget är vi ju en del av varandras livshistoria, säger hon till tidningen.

Hemligheten till ett långt äktenskap har i Tina Nordströms fall varit att prioritera tid tillsammans på annan ort. Att ha ett gemensamt så kallat ”happy place”.

– Ja du ... det är inte så att vi går på dejt särskilt ofta eller åker i väg på romantisk weekend. Men vi har vårt ”happy place” i Vemdalen, ett ställe där hela familjen njuter av att vara. Författaren Maria Borelius pratar om att man ska tanka bilder, stanna upp och riktigt ta in fina stunder, och där tankar vi bilder tillsammans, säger Tina Nordström till tidningen.

Expressen har sökt Tina Nordström.

Tina Nordströms protest mot nya mattrenderna:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.