Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Mästarnas mästare" kan få en supersäsong

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Micke Leijnegard
Foto: Robban Andersson
Peter Forsberg vann säsong 8 av "Mästarnas mästare"
Foto: Sven Lindwall
Micke Leijnegard
Foto: Robban Andersson

Många tittare har efterlyst att tidigare vinnare i "Mästarnas mästare" möts i igen i en ny säsong av programmet, skriver SVT.

Nu öppnar projektledaren Anders Wistbacka för en supersäsong.

– Att på ett eller annat sätt låta tidigare deltagare möta varandra i tävlingar vore spännande, säger han till tv-kanalen.

Nyligen avslutades "Mästarnas mästare" säsong åtta i SVT1, en säsong som Peter "Foppa" Forsberg gick segrande ur.

Tittare har de senaste säsongerna efterfrågat att de tidigare vinnarna - däribland Ingemar Stenmark som tog hem segern 2011, Jörgen Jönsson 2012, Magdalena Forsberg 2013 och Danijela Rundqvist 2015 - ska mötas i en ny säsong av "Mästarnas mästare".

Öppnar för säsong med tidigare vinnare

Något projektledaren Anders Wistbacka nu öppnar för.

– Vi kommer inte göra en ”Mästarnas mästares mästare” till en eventuell säsong nio. Däremot så kan man ju fundera på hur man gör med en tänkt jubileumssäsong tio. Att på ett eller annat sätt låta tidigare deltagare möta varandra i tävlingar vore spännande. Men frågan är ju naturligtvis om de själva är intresserade att vara med, säger han till SVT.


LÄS MER: Peter Forsberg vann "Mästarnas mästare"


Micke Leijnegard vill ha med Gunde Svan

Micke Leijnegard har varit programledare i samtliga säsonger av "Mästarnas mästare" sedan programmet började sändas 2009. Han önskar att få med Gunde Svan till säsong nio.

– Det finns många. Björn Borg, Gunde Svan, Börje Salming, Mats Sundin, Anja Pärson, Carolina Klüft. Susanna Kallur, om hon nu slutar någon gång, säger han till SVT.


LÄS MER: Dramat som SVT inte visade i stora finalen


Peter Forsberg: "Kanske inte tror att man håller"

Peter Forsberg mötte Caroline Ek i finalen av "Mästarnas mästare" i början av maj. Han berättade efter vinsten att det var en skön bekräftelse efter alla skador - efter otaliga operationer tvingades han avsluta sin hockeykarriär 2011.

– "Foppa kommer inte gå till final för han har så mycket skador". Folk hemma i stugorna kanske inte tror att man håller riktigt, så det var skönt att visa att man kan klara alla grenar utan att vara rädd för att gå sönder, sa han efter finalen och fortsatte:

– Men jag tog mig till final, och vann den, så det är självklart skönt.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.