Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Massi Fritz kopplas in i fallet med våldtäktsutredde komikern

Elisabeth Massi Fritz kopplas in i fallet med den våldtäktsutredde komikern. Foto: PRESSBILD
Den folkkäre komikern har ställt in uppträdanden på fem bokade arrangemang sedan anklagelserna mot honom blev kända.

Advokat Elisabeth Massi Fritz kopplas in i fallet med den våldtäktsanklagade komikern.

Hon ska företräda en kvinna som anmält komikern för att ha våldtagit henne på ett hotellrum för några år sedan.

"Jag ser allvarligt på de brott hon har utsatts för", skriver Massi Fritz i sms.

Den folkkäre komikern har ställt in flera bokade framträdanden sedan anklagelserna mot honom blev kända. Han utreds av polis och åklagare för två anmälda våldtäkter och ett anmält fall av sexuella trakasserier.

Nu står det klart att advokat Elisabeth Massi Fritz – som företräder flera kvinnor som anmält män för sexbrott under #metoo – kopplas in också i komikerfallet, enligt ett förordnande som kommit in till Stockholms tingsrätt.

Hon ska företräda kvinnan som anmält komikern för att ha våldtagit henne på ett hotellrum i Jönköping för några år sedan i samband med en turné.

 

LÄS OCKSÅ: Tre kvinnor anklagar komikern

Anmäld för tre sexbrott

"Det jag kan bekräfta är att jag företräder målsäganden och att jag ser allvarligt på de brott som hon har utsatts för. Förundersökning pågår, polis och åklagare ska få utreda brotten och den bevisning som finns", skriver Elisabeth Massi Fritz i ett sms.

Enligt uppgifter till Expressen anklagas komikern för att ha utfört våldtäkten i Jönköping med sina händer och genom att onanera framför henne mot hennes vilja.

Den andra anmälda våldtäkten gäller en händelse i Stockholm i somras. Då anklagas komikern för att ha tvingat till sig oralsex av en kvinna i en park.

Den folkkäre komikern har ställt in uppträdanden på fem bokade arrangemang sedan anklagelserna mot honom blev kända.

Kvinna: "Jag var så äcklad"

Det tredje anmälda brottet rör sexuellt ofredande via Snapchat.

Kvinnan som anmält komikern i det fallet har sagt:

 – Jag ville verkligen inte ha de där bilderna och klippen. Jag var så äcklad, just för att man inte trodde det om honom av alla människor, säger hon.

Advokat Elisabeth Massi Fritz är profilerad som målsägandebiträde för kvinnor som utsatts för brott. Sedan tidigare företräder hon bland annat kvinnan som anmält programledaren Martin Timell för att ha våldtagit henne i en badtunna 2008. Massi Fritz ska också granska fallet med Cissi Wallin, som anklagar Aftonbladetprofilen Fredrik Virtanen för att ha våldtagit henne.

– Jag bedömer hennes uppgifter som både trovärdiga och detaljerade. Hon gjorde dessutom en polisanmälan för flera år sedan. Förundersökning inleddes och lades ned. Brott kunde ej styrkas och ärligt talat är jag lite förvånad över det beslutet med tanke på att det verkar finnas en viss stödbevisning. Jag kommer granska hennes fall, sa Massi Fritz till DN om Cissi Wallins fall.

Expressen har sökt åklagaren Debika Ray Berghog, som leder utredningen av komikern.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!