Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Massi Fritz kallar in nya vittnen i Timell-fallet

I april ska fallet upp i hovrätten.Foto: Mikael Sjöberg

Förre TV4-profilen Martin Timell friades från våldtäktsmisstankarna i tingsrätten.

I april ska målet upp i hovrätten.

Nu kallar kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz in ny bevisning – i form av tre personer som ska vittna mot Timell.

– Det där är tre personer som försvaret inte sett röken av tidigare, säger Timells försvarare Hanna Lindblom.

Förhör utgjorde den huvudsakliga bevisningen i fallet runt Martin Timell, som Attunda tingsrätt friade från våldtäktsmisstankarna den 8 juni förra året. Rätten var enig efter en tre dagar lång förhandling bakom stängda dörrar.

Åklagare valde att inte överklaga – däremot gjorde kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz det. I november förra året meddelade Svea hovrätt att man tar upp fallet under två dagar i början av april.

I ett mejl till hovrätten meddelade Elisabeth Massi Fritz att det eventuellt fanns ny bevisning, och hon ville ”flagga” för att man kan komma att behöva extra tid i förhandlingen för det.

”Jag skulle vilja att hovrätten lägger in extra tid för eventuell ny bevisning som är muntligt (...) Det är inget som är klart ännu utan det övervägs. Bra att vi har 1,5 timme extra”, skrev Massi Fritz i mejlet.

Målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz kallar in tre nya vittnen.Foto: ALEX LJUNGDAHL

 

Tre nya vittnen kallas in mot Martin Timell

I helgen skickades uppgifter om den nya bevisningen in till Svea hovrätt. Där framgår det att tre nya vittnen kallas in för att vittna mot Martin Timell.

De ska ”höras om vad målsäganden berättat för (personen) om gärningen”, enligt skrivelsen till hovrätten.

”Som brottsoffer och målsägande är det viktigt för min klient att få en prövning av hovrätten. Tingsrättens dom kan vi inte nöja oss med. Vi ser ödmjukt fram emot en prövning i hovrätten”, skriver Elisabeth Massi Fritz i en kommentar.

Hon fortsätter:

”Det finns såväl gammal som ny bevisning i målet. Den nya bevisningen är viktig och stödjer måls berättelse om att Timell med våld fört in sina fingrar i hennes underliv.”

Anklagas för övergrepp på skärgårdsfest

I skrivelsen till hovrätten står vidare:

”Bevisningen åberopas till styrkande av att målsäganden kort tid efter gärningen har berättat att Timell med våld fört upp sina fingrar i målsägandens underliv. Bevisningen åberopas även till styrkande av att målsäganden tillfogats ett psykiskt lidande med anledning av gärningen.”

Martin Timells försvarare Hanna Lindblom säger å sin sida:

– Det där är tre personer som försvaret inte sett röken av tidigare. Det har bedrivits förundersökning under lång tid, det har gått väldigt många år sen den här händelsen, som Timell är helt frikänd från, påstås ha ägt rum. Det här är personer som inte gett sig tillkänna tidigare. Det är klart att man undrar: Varför dyker de upp nu?

Martin Timells försvarare Hanna Lindblom tror att hovrätten friar tv-profilen.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Martin Timells försvarare: Ingen oro

Hanna Lindblom ”känner ingen oro” för att hovrätten kommer döma annorlunda än tingsrätten.

– Det finns inget som talar för att de kommer till en annan slutsats, säger advokaten.

Lindblom säger vidare att hon varit i kontakt med Martin Timell om den nya bevisningen:

– Ja, vi har pratat om det.

Det var under metoo-kampanjen hösten 2017 som anklagelserna framkom mot TV4-profilen. En kvinna anklagade Martin Timell för våldtäkt i samband med en fest hemma hos honom, i skärgården hösten 2008. 

Martin Timell friades i tingsrätten

Enligt kvinnan förde Timell in sina fingrar i hennes underliv när de satt i en badtunna. Med på festen var även flera deltagare ur tv-produktionen. 

Martin Timell nekade helt till att ha begått något brott och sa i förhör att om han tagit i kvinnan så gjorde han det på ett ”gentlemannamässigt” vis, så att hon inte skulle kunna bränna sig på värmeaggregatet. I somras friades han alltså från våldtäktsmisstankarna i tingsrätten.

Expressen har varit i kontakt med Martin Timell som hänvisar till sin advokat Hanna Lindblom.

Foto: ALEX LJUNGDAHL

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.