Våldtäkt utreds nu efter misstänkt övergrepp i ”PH”

Paradise Hotel-deltagaren kastades ut ur huset.
Annie Dahlberg.
Foto: Privat
Jennifer Paatere och Annie Dahlbeg.
Foto: Viafree/Paradise hotel
Advokaten Elisabeth Massi Fritz företräder Annie Dahlberg.
Foto: PRESSBILD

Våldtäkt utreds nu efter vittnesmål om övergrepp i ”Paradise hotel”.

Advokaten Elisabeth Massi Fritz företräder Annie Dahlberg, en av de två ”Paradise hotel”-deltagarna som vittnar om misstänkt övergrepp.

”Jag ska hjälpa henne att få upprättelse. Min klient mår dåligt och har blivit kränkt på ett allvarligt sätt”, kommenterar Massi Fritz till Expressen.

Annie Dahlberg, 24, och Jennifer Paatere, 23, berättade för Expressen att de utsatts för misstänkta övergrepp av deltagaren Toby Johnson, 21, under inspelningarna av ”Paradise hotel”.

Efter det anmälde kvinnorna tillsammans med mediebolaget Nent händelserna och förundersökning om sexualbrott inleddes. 

I Annie Dahlgrens fall handlar det om en förundersökning om misstänkt våldtäkt.

Massi Fritz: ”Ska hjälpa henne få upprättelse”

Annie Dahlberg som tidigare hade ett annat målsägandebiträde i fallet har nu bytt till advokat Elisabeth Massi Fritz.

”Jag ska hjälpa henne att få upprättelse. Min klient mår dåligt och har blivit kränkt på ett allvarligt sätt. Produktionsbolagets hantering av ärendet är under all kritik och jag kommer granska även deras handläggning”, skriver advokaten i en kommentar till Expressen. 

Förundersökning inleddes förra veckan  

Efter anklagelserna mot deltagaren har mediebolaget Nent tillsammans med de två utsatta kvinnorna polisanmält händelserna och i slutet av förra veckan startade åklagare förundersökning om sexualbrott.

”Två polisanmälningar har kommit in om att två kvinnor har blivit utsatta för sexualbrott under en inspelning av en tv-produktion på ett hotell. En förundersökning är inledd och leds av åklagare.” skrev åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande då.

Borttagen säsong

Nent är mediebolaget bakom ”Paradise hotell”, produktionsbolaget är Mastiff. I förra veckan gick Mastiff ut med att man aldrig upprättade någon incidentrapport efter händelsen och i samband med det sa Nent att man inte visste vad som skett innan dess att programmet sändes. ”Det fanns material vi inte tidigare fått se”, sa presschef Susanne Nyhlén då. Hela säsongen av ”Paradise hotel” har sedan förra tisdagen tagits ner från plattformarna Viaplay och Viafree. 

Se mer: Deltagarna vågade inte prata: ”Vi får inte spoila”

Så rapporterade Expressen Nöje den 20 april.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.