Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Massi Fritz flaggar för ny bevisning mot Timell

Förre TV4-profilen Martin Timell friades från våldtäktsmisstankarna av tingsrätten – nästa år prövas fallet i hovrätten.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Målsägandesidan vill ha extra tid för eventuell bevisning i hovrättsförhandlingen mot Martin Timell.

Förre TV4-profilen Martin Timell friades från våldtäktsmisstankarna av tingsrätten.

Nästa år prövas saken av hovrätten.  

Ny bevisning kan bli aktuell, enligt kvinnans målsägandebiträde. 

Under förra höstens metoo-kampanj framkom anklagelser mot tv-profilen Martin Timell. En kvinna anklagade honom för våldtäkt i samband med en fest hemma hos programledaren i skärgården hösten 2008. Enligt kvinnan förde Timell in sina fingrar i hennes underliv när de satt i en badtunna. Med på festen var även flera deltagare ur tv-produktionen. 

Martin Timell nekade helt till att ha begått något brott och sa i förhör att om han tagit i kvinnan så hade han gjort det på ett ”gentlemannamässigt” vis, så att hon inte skulle kunna bränna sig på värmeaggregatet.  

LÄS MER: Filmen från Timells skärgårdsfest på Mjölkö 

Frikändes från misstankarna

Fallet ledde till åtal där förhör med vittnen i huvudsak utgjorde bevisningen. Den 8 juni meddelade Attunda tingsrätt sin dom: Martin Timell frikändes. Detta efter en tre dagar lång förhandling bakom stängda dörrar. Rätten var helt enig.

Åklagare valde att inte överklaga – däremot gjorde målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz det. 

LÄS MER: Kokain och amfetamin på Timells avslutningsfest 

”Eventuell ny bevisning”

Nu meddelar Svea hovrätt att man tar upp saken nästa år under två dagar. Den 2 och 4 april. Målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz meddelar att man kan komma att behöva extra tid i förhandlingen och vill ”flagga” för det. Enligt henne finns det eventuell ny bevisning:

Jag skulle vilja att hovrätten lägger in extra tid för eventuell ny bevisning som är muntligt (...) Det är inget som är klart ännu utan det övervägs. Bra att vi har 1,5 timme extra.” 

Detta skriver hon i ett mejl till hovrätten. 

Läs mer: Timell frikänns för våldtäkt  

”Ett fasligt skramlande”

– Det är ett fasligt skramlande men jag har fortfarande inte sett den här nya bevisningen så jag undrar vad det är för något, säger Hanna Lindblom, Martin Timells advokat. 

Det dröjer alltså till i april nästa år innan hovrätten tar upp fallet.

– Det är beklagligt att det är tar så lång tid, säger Hanna Lindblom och fortsätter:

– Domen är väl underbyggd och välskriven men det står förstås målsägande fritt att överklaga. Vi är lika övertygade som i tingsrätten om en friande dom. 

Expressen har sökt Martin Timell som inte vill lämna någon kommentar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.