Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Massi Fritz drag – två nya vittnen mot Timell

Elisabeth Massi Fritz Foto: MICHAELA HASANOVIC
Martin Timell Foto: AUGUST JERNER

Målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz kallar två vittnen till domstol för att motbevisa Martin Timells version att inget sexuellt hände i badtunnan.

Båda ska vittna om vad kvinnan som anmält Martin Timell berättat för dem efter festen.

I nästa vecka ställs tv-profilen Martin Timell inför rätta. Han är åtalad misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i en badtunna på sin personalfest för "Äntligen hemma"-medarbetare 2008. Timell har kallat vännen och tidigare kollegan Karin Mannerstål för att vittna till hans fördel. 

Hon satt med i badtunnan och säger i polisförhör att hon "absolut inte" tror Timell våldtagit.

Nu kallar Elisabeth Massi Fritz, målsägandebiträde för kvinnan som anmält, två egna vittnen för att knäcka Timells version i rätten.

"Äntligen hemma"-medarbetare kallas

Först rör det sig om en person som målsäganden sov hos natten efter Martin Timells badtunnefest. Personen ska enligt Massi Fritz vittna om att kvinnan mått dåligt efter festen och att hon berättat att Timell vidrört henne på det sätt som ligger till grund för åtalet.

En tidigare "Äntligen hemma"-medarbetare kallas också. Det rör sig om en kvinna som i polisförhör sagt att hon arbetade nära målsäganden under tiden kring festen.

Hon "skall höras angående vad målsäganden berättat för henne om gärningen, att målsäganden efter händelsen varit skärrad, orolig och påverkad (...)". Även till detta vittne ska målsäganden ha sagt att Martin Timell vidrört henne på ett sätt som åklagaren nu rubricerar som våldtäkt.

 

LÄS OCKSÅ: Timell i ny utredning: Var inte påverkad av alkohol 

 

Vittnet: "Galen fest"

Medarbetaren i fråga var inte med på Timells fest. I polisförhör säger hon sig ha hört ryktesvägen att det var en "galen fest med både fylla och sex" och att hon är glad att hon inte kunde delta.

– Jag jobbade ganska tight ihop med (kvinnan) under den här perioden och jag kommer ihåg att hon berättade detta första gången vi sågs efter festen, har medarbetaren sagt i polisförhör.

På frågan om vad kvinnan sa, svarar medarbetaren:

– Det är ju väldigt länge sedan och jag är osäker på exakt vad hon sa. Jag minns att hon var skärrad.

 

LÄS OCKSÅ: Nya bilder från Timells fest – vittne träder fram 

 

Rättegång nästa vecka

Enligt medarbetaren var kvinnan rädd att mista jobbet efter det som hänt, eftersom hon upplevde att Martin Timell hade makten att få andra sparkade från "Äntligen hemma".

Rättegången mot Martin Timell börjar på måndag nästa vecka och pågår även 24 och 25 maj. Mycket talar för att den hålls bakom stängda dörrar för att skydda målsäganden.

Martin Timell nekar till brott och har gjort det under hela utredningen.

– Jag har inte gjort detta, säger han i polisförhör.

Frivårdens bedömning av Timell säger bland annat att det inte finns något som talar för en förhöjd återfallsrisk. 

”Timell anser att han varken utsätter kvinnor eller män för diskriminerande värderingar samt uppger sig inte göra någon skillnad på män och kvinnor”, står det vidare.

Expressen har sökt Timells advokat Hanna Lindblom och kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz.