Elisabeth Massi Fritz Foto: MICHAELA HASANOVICElisabeth Massi Fritz Foto: MICHAELA HASANOVIC
Elisabeth Massi Fritz Foto: MICHAELA HASANOVIC
Martin Timell Foto: AUGUST JERNERMartin Timell Foto: AUGUST JERNER
Martin Timell Foto: AUGUST JERNER

Massi Fritz drag – två nya vittnen mot Timell

Publicerad

Målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz kallar två vittnen till domstol för att motbevisa Martin Timells version att inget sexuellt hände i badtunnan.

Båda ska vittna om vad kvinnan som anmält Martin Timell berättat för dem efter festen.

I nästa vecka ställs tv-profilen Martin Timell inför rätta. Han är åtalad misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i en badtunna på sin personalfest för "Äntligen hemma"-medarbetare 2008. Timell har kallat vännen och tidigare kollegan Karin Mannerstål för att vittna till hans fördel. 

Hon satt med i badtunnan och säger i polisförhör att hon "absolut inte" tror Timell våldtagit.

Nu kallar Elisabeth Massi Fritz, målsägandebiträde för kvinnan som anmält, två egna vittnen för att knäcka Timells version i rätten.

"Äntligen hemma"-medarbetare kallas

Först rör det sig om en person som målsäganden sov hos natten efter Martin Timells badtunnefest. Personen ska enligt Massi Fritz vittna om att kvinnan mått dåligt efter festen och att hon berättat att Timell vidrört henne på det sätt som ligger till grund för åtalet.

En tidigare "Äntligen hemma"-medarbetare kallas också. Det rör sig om en kvinna som i polisförhör sagt att hon arbetade nära målsäganden under tiden kring festen.

Hon "skall höras angående vad målsäganden berättat för henne om gärningen, att målsäganden efter händelsen varit skärrad, orolig och påverkad (...)". Även till detta vittne ska målsäganden ha sagt att Martin Timell vidrört henne på ett sätt som åklagaren nu rubricerar som våldtäkt.

 

LÄS OCKSÅ: Timell i ny utredning: Var inte påverkad av alkohol 

 

Vittnet: "Galen fest"

Medarbetaren i fråga var inte med på Timells fest. I polisförhör säger hon sig ha hört ryktesvägen att det var en "galen fest med både fylla och sex" och att hon är glad att hon inte kunde delta.

– Jag jobbade ganska tight ihop med (kvinnan) under den här perioden och jag kommer ihåg att hon berättade detta första gången vi sågs efter festen, har medarbetaren sagt i polisförhör.

På frågan om vad kvinnan sa, svarar medarbetaren:

– Det är ju väldigt länge sedan och jag är osäker på exakt vad hon sa. Jag minns att hon var skärrad.

 

LÄS OCKSÅ: Nya bilder från Timells fest – vittne träder fram 

 

Rättegång nästa vecka

Enligt medarbetaren var kvinnan rädd att mista jobbet efter det som hänt, eftersom hon upplevde att Martin Timell hade makten att få andra sparkade från "Äntligen hemma".

Rättegången mot Martin Timell börjar på måndag nästa vecka och pågår även 24 och 25 maj. Mycket talar för att den hålls bakom stängda dörrar för att skydda målsäganden.

Martin Timell nekar till brott och har gjort det under hela utredningen.

– Jag har inte gjort detta, säger han i polisförhör.

Frivårdens bedömning av Timell säger bland annat att det inte finns något som talar för en förhöjd återfallsrisk. 

”Timell anser att han varken utsätter kvinnor eller män för diskriminerande värderingar samt uppger sig inte göra någon skillnad på män och kvinnor”, står det vidare.

Expressen har sökt Timells advokat Hanna Lindblom och kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag