Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Massi Fritz drag mot Timell – i sista stund

Våldtäktsrättegången mot Martin Timell avslutas på torsdagen. Nu för Elisabeth Massi Fritz in en ny punkt i sista stund: Förhör med kvinnan som anmält TV4-profilen. Foto: Expressen
Martin Timells försvarare Hanna Lindblom trycker än en gång på ett hon tycker att det är märkligt att det kommer nya önskemål om vittnesförhör så långt efter den avslutade förundersökningen och tingsrättsförhandlingen.
Vittne tillkom in i det sista innan hovrättsförhandlingarna inleddes. Nu kommer Elisabeth Massi Fritz nästa drag. Dagen innan förhandlingarna avslutas meddelas att hon tillåts ställa ytterligare frågor till sin klient, kvinnan som anmält TV4-profilen. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Våldtäktsrättegången mot Martin Timell avslutas på torsdagen.

Nu för Elisabeth Massi Fritz in en ny punkt i sista stund: Förhör med kvinnan som anmält TV4-profilen.

– Jag tror att hon gör det i överrumplande syfte, säger Timells försvarare Hanna Lindblom.
Artikeln fort

På tisdagen inleddes hovrättsförhandlingarna i fallet där TV4-profilen Martin Timell står åtalad misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i en badtunna på en sommarfest i Stockholms skärgård 2008.

Attunda tingsrätt friade Martin Timell helt från misstankarna och åklagaren överklagade inte domen. Det gjorde dock Elisabeth Massi Fritz, som företräder kvinnan som anmält Timell.

I tingsrätten vittnade sju personer mot Martin Timell. Till hovrätten har Elisabeth Massi Fritz kallat ytterligare fyra vittnen som ska styrka kvinnans berättelse om att hon:

”... kort tid efter gärningen har berättat att Timell med våld fört upp sina fingrar i målsägandens underliv.”

Och att hon:

”... tillfogats ett psykiskt lidande med anledning av gärningen. Att målsäganden varit orolig och rädd för att polisanmäla händelsen.”

 

Martin Timell står åtalad misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i en badtunna på en sommarfest i Stockholms skärgård 2008. Foto: Polisen

Elisabeth Massi Fritz nya drag

Vittnena tillkom in i det sista innan hovrättsförhandlingarna inleddes. Nu kommer Elisabeth Massi Fritz nästa drag. Dagen innan förhandlingarna avslutas meddelas att hon tillåts ställa ytterligare frågor till sin klient, kvinnan som anmält TV4-profilen.

”Jag är nöjd så här långt med att hovrätten tillåtit den nya bevisningen i form av fyra viktiga vittnen och i dag beslut om att tillåta min begäran om att få ställa ytterligare kompletteringsfrågor till målsäganden”, skriver Elisabeth Massi Fritz i en kommentar.

Frågorna ska ”behandla frågor som är direkt knutna till den nya bevisningen i hovrätten”.

”Hur målsäganden känner de fyra vittnena, vilken kontakt målsäganden har haft med vittnena, när, var och hur målsäganden har berättat för vittnena om händelsen i september 2008”, framgår i begäran till hovrätten som nu godkänts.

Martin Timells försvarare Hanna Lindblom trycker än en gång på ett hon tycker att det är märkligt att det kommer nya önskemål om vittnesförhör så långt efter den avslutade förundersökningen och tingsrättsförhandlingen.

Attunda tingsrätt friade Martin Timell helt från misstankarna och åklagaren överklagade inte domen. Det gjorde dock Elisabeth Massi Fritz, som företräder kvinnan som anmält Timell. Foto: Expressen

Hanna Lindblom: Hon gör det i överrumplande syfte

– Samma dag som vi sitter i hovrätten så kommer målsägarbiträdet med en begäran om att hennes klient ska förhöras på nytt, jag tycker att det är en rätt fräck processföring, säger Hanna Lindblom.

Hon satte sig emot Massi Fritz önskemål om ytterligare förhör.

– Jag tror att hon gör det i överrumplande syfte, och det är oerhört svårt för mig som försvarare att veta vad det är som ska komma.

Hanna Lindblom förbereder sin slutplädering där hon kommer försvara tingsrättens friande dom.

– Att förbereda motförhör med vittnena är i stort sett omöjligt eftersom jag inte fått reda på vad de ska prata om. Men om de hade något med substans så tycker jag att de borde ha hörts i tingsrätten.

Hanna Lindblom kan inte gå in på hur Martin Timell förbereder sig inför rättegångens avslut.

– Han lämnar förberedelserna till mig.