Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så träffade Anastasios Soulis kärleken över sociala medier

Anastasios Soulis med fästmön Sanne Åkerstrand på premiären av svenska tv-serien Clark.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN / Karin Törnblom
Anastasios Soulis i filmen ”Red Dot”.
Foto: Særún Hrafnkelsdóttir Norén / Netflix

Maskineriet-skådespelaren Anastasios Soulis har fått både frieriförslag och grova metoo-meddelanden på sociala medier.

Det var också där han träffade sin fästmö.

Hon skrev nämligen ett meddelande till skådisen, berättar han i ett avsnitt av intervjupodden Livshjulet med Anna Hegestrand.

Anastasios Soulis, 35, slog igenom som skådespelare när han bara var 12 år i filmen ”Den bästa sommaren”, med bland andra Kjell Bergqvist. Sedan dess har han varit med i flera filmer såsom ”Johan Falk” och Netflixs första svenska originalfilm ”Red Dot” samt flera tv-serier som ”Gåsmamman” och ”Maskineriet”.

Soulis är närmast aktuell med säsong två av actionthrillerserien Maskineriet på TV3 och Viaplay.

I senaste avsnittet av intervjupodden Livshjulet pratar 35-åringen bland annat om sin karaktär Zac i ”Gåsmamman”, som går från bad boy till snäll, och om meddelandena han har fått på sociala medier efter rollen.

– Jag har blivit friad till tror jag två eller tre gånger i alla fall, av främlingar. Digitalt då, det är ingen som kommer fram. Sådant vågar ju folk inte säga face to face, säger han i podden.

Han har även fått en del grova meddelanden som enligt honom själv inte är okej enligt #Metoo.

– Jag har fått ett och annat spännande förslag som har varit ganska mycket på gränsen nu när man tänker på det, säger han.

#Metoo-varning? frågar Anna Hegestrand.

– Ja inte bara varning utan #Metoo fem av fem, säger Soulis.

Men sociala medier har också fört någonting bra med sig. Det var nämligen så skådespelaren träffade sin fästmö efter att hon skickat meddelande till honom. 

– Hon skickade ett dm, inget sådant dm utan hon var mycket mer classy, berättar han och refererar till det tidigare samtalsämnet.

– Och jag tyckte hon verkade rolig. Hon uttryckte sig på ett sätt som var väldigt rakt på sak. Det kanske var det som jag lite fastnade för i början. Så gick vi ut på en dejt och på den vägen är det, berättar Soulis om fästmön Sanne Åkerstrand.

Nu har paret varit tillsammans i nästan tre år och förlovade i ett år. Men när bröllopsklockorna ska ringa är ännu inte spikat.

– Det har vi inte bestämt än, säger 35-åringen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.