Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Masked singer – här är alla ledtrådar hittills i grupp 2

I fredagens avsnitt var det Monstret som röstades ut ur tävlingen – efter tricket under framträdandena
Masked singer sänds i TV4 på fredagar klockan 20:00.
Foto: TV4

Grupp 2

Draken

Foto: Skärmdump/TV4

Vecka 2:

– Kalla mig draken och ge mig respekt. Det gör inget om ni är lite rädda, om ni inte vet var ni har mig. Kommer man för nära en drake, då kan man bli bränd. Innerst inne är den här draken inte så tuff som den ser ut. Men jag ville inte tacka nej för att jag är feg, det är för att jag är feg som jag tackade ja. Musiken har alltid funnits i mitt liv och jag ville redan tidigt bli artist. Sen kom idrotten in i bilden och då gjorde jag som alla andra, spelade handboll. Men jag fortsatte sjunga. Ni hittar mig på Spotify. Får jag välja blir det helst soul och ballader. Jag är inte mycket för rock, förutom på jobbet. Faktum är att mitt drömjobb utförs bäst i rock. Nu är det dags att se om den här draken kan flyga.

En till ledtråd: Hur gammal är du? 

– Jag föddes samma år som en brun skandal.

Vecka 4:

– Innan jag gick upp på scen skakade min drakkropp av skräck. Tur att jag hade drakhuvud som kunde dölja min panik. Fast jag måste erkänna, jag är tävlingsmänniska, och nu när jag ändå är här – varför inte satsa på vinst? Ni ser mig som en drake, men jag är lika mycket skorpion. Folk gillar inte oss, tycker vi är elaka och bestämda, och jag säger vad jag tycker och tänker. Ibland innan jag ens hinner tänka efter. Min nuvarande karriär började som kommentator och det var allt fler som följde, fast jag såg ut som Berts kompis. En tidningsdrake hörde av sig och gav mig ett socialt jobb jag verkligen lajkade. Dessutom fick jag kontrakt med Bonniers. En stor dröm gick i uppfyllelse när jag fick prata politik på bästa sändningstid. Men det var tur att inte mina förslag gick igenom. Kanske har jag inte alltid varit guds bästa barn, jag har nog brutit mot ett och annat budord. Men jag har också skapat nya, och det har gett mig många apostlar. Hör mina ord, du ska inte ha andra idoler vid sidan av Draken.

Föremål: Tatueringsnål

Vecka 6:

– Den här drakdräkten ger mig en pondus jag aldrig haft på scen. Och när det gäller min hemlighet om vem jag är så är den svårare att lista ut än vad ni anar. Nu är jag med i racet igen. Frågan är: Vem kan slå den här Draken? Som de flesta drakar är jag en riktigt dålig förlorare, tur då att det går så bra för mig. Ni som tror att jag har varit på väg utför, kolla bara på min förmögenhet – rena skatteparadiset. Vi fyrbenta varelser måste hålla ihop. Hos mig har det bott både hästar, hundar, hamstrar och fiskar. Men jag saknar en favorit från mitt förflutna. Många har åsikter om mig, en del tror säkert att jag är skitjobbig och det stämmer ju. Men jag tänker inte stava till förlåtelse, inte den här gången. Jag har en speciell relation till polisen. Jag vet inte om de gillar allt jag twittrar om dem. 

Två sanna påståenden, ett falskt: 

– Jag har ätit lunch med världens bästa fotbollsspelare.

– Jag har haft Ingemar Stenmark som barnvakt.

– Jag har arbetat på en swingersklubb.

Ytterligare en ledtråd:

– Sen urminnes tider har den här draken inte ens vågat sjunga för sina nära och kära. Men ingen minns en fegis, och det är därför jag är här. Nu ska jag visa vad jag brinner för. För jag måste erkänna, att vara drake är beroendeframkallande.

Panelens gissningar: 

Måns Zelmerlöw: Hanna Hellquist

Pernilla Wahlgren: Johanna Nordström

Nour El Refai: Anja Pärsson

Felix Herngren: Kalle Moraeus 

Korpen

Foto: Skärmdump/TV4

Vecka 2:

– Det är jag som är Korpen och det är jag väldigt stolt över. Jag har de snyggaste fjädrarna i den här tävlingen. Det sägs också att korpar är intelligenta och folk har faktiskt kallat mig för professor. Men allt är inte svart och vitt, vi korpar har också ett rykte om att vi stjäl och visst har jag stulit. Men bara några hjärtan. Jag har alltid skapat magi med händerna, och det har lett till ett liv i rampljuset. Jag har lyckats förut att göra det som ingen trodde var möjligt. Nu ska den här korpen flyga.

En till ledtråd: Var står du politiskt?

– Jag vill inte avslöja för mycket, men i mitt jobb är jag tvungen att ta en tydlig ställning.

Vecka 4:

– Det här är den mest spektakulära showen jag någonsin medverkat i och att få flyga in på scen, det är sådant korpar drömmer om. Just nu njuter jag av varje sekund, och hoppas det dröjer länge innan det här äventyret tar slut. Korpen flyger en vecka till, och flyga – det gillar jag. Min dröm har alltid varit att bli pilot, men så anländer jag också bara några dagar efter anländningsplatsen. Jag återvänder ständigt till den solbelysta ön, och visst har jag fått uppleva många gyllene ögonblick där. Apropå mitt flygande – jag debuterade på vita duken i en film som börjar på en flygplats, och det var verkligen en roll jag kände igen mig i. Men det är framför allt i tv som många har sett mig. Jag har rest över hela världen och har till och med hamnat på stora arenor. Nu får vi se om jag står pall en vecka till, jag tycker inte om att förlora. 

Föremål: Nyckelknippa

Vecka 6:

– Hemligheter är något jag är bra på, mina barn vet inte ens om att jag gör det här. Men att jag rappar är allmänt känt. Det här är en av mina största utmaningar hittills, det är inte korpligan precis. Min stora musikaliska dröm? Ja, det skulle vara att uppträda ihop med en annan supergrupp. Jag har gått i en riktig stjärnskola, och synts både på Svensktoppen och i Melodifestivalen. Jag trivdes riktigt bra i kören. Jag har bollat idéer med en deckardrottning. Det här med att stå på scenen har inte alltid varit min grej. Men nu är det dags för den här Korpen att kraxa igen.

Två sanna påståenden, ett falskt: 

– Jag hade en viktig roll under fotbolls-VM 1994.

– Jag har tränat med AIK:s A-lag i fotboll.

– Jag vet mest i världen om ABBA. 

Ytterligare en ledtråd:

– Jag är helt utanför min comfortzone och jag älskar varje minut av det. Jag har nått en viss ålder där man hellre säger ja än nej. Mitt mål är att ständigt överraska och hålla er på tårna. Ni ska aldrig veta vad Korpen hittar på härnäst. Håll i er, för snart kommer ni flyga av stolen!

Panelens gissningar: 

Måns Zelmerlöw: Anders Glennmark

Pernilla Wahlgren: Någon som har gått på Adolf Fredriks musikskola

Felix Herngren: Lasse Kronér

Nour El Refai: Anders Ygeman

Voodoodockan

Foto: Skärmdump/TV4

Vecka 2: 

– Är man en voodoodocka så vet man allt om hämnd. Själv har jag gjort många illa under min karriär. Jag har alltid vetat att jag skulle bli en höjdare och jag fick till och med leda den högsta beslutande församlingen. Det var inte så konstigt at jag började med sport, med mina förutsättningar. Basket blev min grej, och jag höll till och med på att hamna i ungdomslandslaget. Jag var ingen blivande LeBron James skulle det visa sig, även om jag gjorde succé med en del av honom. Men så upptäckte jag musiken, jag gick från trumpetare i en blåsorkester till Anita Lindblom-tolkare i ett partyband, till syntpoppare med demokarriär. Där föddes drömmen om ett liv på scenen. Till slut kom jag faktiskt med i Nationalteatern. Då var livet en fest.

En till ledtråd: Var kommer du ifrån? 

– Det jag jobbar med nu är en del av det min hemstad känd för.

Vecka 4:

– Jag och min dräkt är som gjorda för varandra. I den här dräkten får jag bjuda på den underhållning jag gillar bäst, fullständig, otrolig, rolig galenskap. Mitt voodoohjärta blir helt varmt när jag tänker på att jag är med i världens knasigaste program. Jag är född det året som p-pillret blev tillåtet i Sverige, och Assar dök upp bakom ladan. Jag drömde om att bli veterinär och satte up min första show på en djurpark. Det var när jag såg Månbas Alfa som jag insåg att jag insåg att jag borde göra raketkarriär och sikta mot stjärnorna. Jag har varit på bio både med Björn Skifs och Kurt Olsson, men det var när jag klev på färjan som jag hamnade rätt. Jag drog på skidsemester också, men där mötte jag inte kärleken: En fast förbindelse som inleddes för tio år sen blev en långvarig historia, i dag känns det nästan som en saga. Nu tänker jag hålla käften så ni kan börja dansa.

Föremål: Domarklubba

Vecka 6:

– Det ni inte ser är en voodoodocka som dnasar samba inombords. Att sjunga är roligare än att skrämmas, och det är min stora hemlighet. Jag hoppas att ni sitter fastnålade, för snart kommer jag avslöja ännu mer om mig själv. Voodoodockan är tillbaka, det känns nästan som svart magi att jag överlevt varenda fajt. Jag var en missnöjd tungviktare en gång i tiden, både på jobbet och på fritiden. Men nu har jag äntligen tagit kontrollen, nu är det slutfestat. Det gick inte på en minut precis, det tog mer än 180 dagar. Och jag har mitt på det torra – i många bemärkelser. En gång i tiden hade jag bara småslantar. Nu har jag fått visa nya sidor och har kontrakt med världens största underhållningsföretag. Mitt liv är inte precis beckmörkt. 

Två sanna påståenden, ett falskt: 

– Jag har fått benet krossat av ett sjölejon.

– Jag har en tatuering som betyder ”slutet på allt”.

– Jag har tackat nej till en roll i Bondfilmen ”Casino royale”.

Ytterligare en ledtråd:

– Jag önskar jag kunde styra spelet som jag brukade göra innan jag blev voodoodocka. Men än är vi inte på andra sidan utan bara på gränsen. För även om det här är min värsta tortyr så hoppas jag att det hettar till nu när jag ska bjuda på en iskall historia. 

Panelens gissningar: 

Måns Zelmerlöw: Peter Stormare

Pernilla Wahlgren: Jens Hultén

Felix Herngren: Lasse Berghagen

Nour El Refai: Runar Sörgård

Roboten: Nassim Al Fakir

Ute ur tävlingen.

Foto: Skärmdump/TV4

Vecka 2: 

– Det är jag som är Roboten, och skrot – det är verkligen min grej. Dessutom är jag bra på att göra grejer på repeat. Jag har alltid sysslat med underhållning, men publiken har ofta varit liten. Jag vill se ännu mer av familjens värld. En robot har faktiskt nåt på insidan också. Jag är med i det här programmet för att det lät så svårt, det här är nåt som jag inte vet om jag klarar av. Och det är sånt jag går i gång på. En del tycker säkert att de har sett nog av mig. Men jag kan faktiskt också det här med att höras utan att synas, även i riksradio. Hoppas ni är på g, nu ska ni få se.

En till ledtråd: Hur skulle dina vänner beskriva dig? 

– En del kanske ser mig som en omvänd katt.

Vecka 4:

– Jag är känslomänniska, och när jag hängde löst kunde jag inte låta bli att tänka: ”Tycker de inte om mig?”. Ikväll är det dags för revansch. En fördel med att vara robot: man blir aldrig trött. Det kan bli både kvällspass och morgonpass. Nyckelordet är ”energi”. Som robot är man ju lite stelare än andra. För mig har det aldrig kommit helt naturligt att sjunga och dansa, samtidigt har musiken varit till stor hjälp. Jag fick två motsatta livsråd när jag växte upp: ”gå din egen väg, men stick inte ut”. Svårt att leva efter den modellen. Det som jag är stoltast att jag har gjort, det är mina barn. Den här chansen jag har fått nu, den skämtar jag inte bort. Nu ska jag ta med er till en plats där solen alltid skiner, nämligen – scenen.

Föremål: Stjärnskruvmejsel

Vecka 6:

– Att få agera och spela ut, det är det jag är programmerat för. Bland mina skills ingår inte sången, och inombords ger jag ifrån mig de gladadste ljudeffekterna någonsin. Jag har alltid varit snabb och fysisk, jag har gjort turbokarriär både på cykel och med rally. Jag är uppvuxen där Thomas bodde innan han blev jagad av vargar och bor numera på en känd olycksplats. Jag har bott i en riktig brottsmetropol också, det var förresten där jag gifte mig med Sara. I mitt jobb leder jag många som har talets gåva. Själv låter jag hela kroppen tala, det är min talang. Jag jobbar jämt och har nästan aldrig sommarlov. Och ni vet ju, efter sol kommer regn. Dags att ta fram paraplyerna!

Två sanna påståenden, ett falskt: 

– Jag har blivit instängd i ett kylskåp av Arja Saijonma.

– Jag har gjort armhävningar inför en amerikansk president.

– Mark Levengood tror att min bror är Måns Zelmerlöw.

Ytterligare en ledtråd:

– Jag ger alltid hundrafemtio procent. Hittills har jag gett er hela mitt robothjärta och jag kommer fortsätta ge det även i kväll. Det är med hoppfulla robotsteg jag äntrar scenen och hoppas jag är tillräckligt laddad. Helt seriöst, ni vill väl inte skrota mig? 

Panelens gissningar: 

Måns Zelmerlöw: Alexander Hermansson

Pernilla Wahlgren: Alexander Hermansson

Felix Herngren: Kodjo Akolor

Nour El Refai: Nassim Al Fakir

Isvargen: Victoria Silvstedt

Ute ur tävlingen.

Foto: TV4/Skärmdump

Vecka 2:

– Det är jag som är Isvargen. Jag kommer från norr och jag är farligare än jag ser ut. Jag har visat att jag är en överlevare i en hård värld och jag har stått upp för mig själv även när jag har fått på pälsen. Kanske är det här min stora comeback som artist. Mitt första album sålde guld och jag har en miljonhit som nästan alla har hört. Hästar och sport var det viktigaste när jag växte upp. Jag var något av en pojkflicka och spelade ishockey och fotboll med grabbarna. Men musiken fanns också i mitt liv. Min och syrrans idoler var Carola, Anna Book och Pernilla Wahlgren så klart. Jag har fått arbetat hårt för att komma dit jag är i dag. Jag har städat toaletter och mockat skit och det var ingen hit när jag äntligen fick tävla utomlands.

En till ledtråd: Hur många guldtackor har du själv i garderoben? 

– Jag har flera garderober. Men mitt guld förvarar jag på annat håll.

Vecka 4:

– Att stå inför en publik är inte något jag är obekant med. Men att göra det som isvarg får mig att känna mig mäktigare än någonsin. Jag växte upp i en bandymetropol men för mig blev en annan vintersport som blev min passion, sen gick det bara utför. Jag tävlade mot en blivande drottning, och nu bor vi faktiskt båda två riktigt furstligt. Jag är ofta på jakt. Jag är en jungfru enligt stjärntecknet, jag arbetar hårt och är lojal. Men det kinesiska horoskopet stämmer ännu bättre, för där är jag en tiger. Ett utmärkande drag för en tiger, även förklädd till isvarg, är att den är generös. Och jag älskar att dela med mig till andra, samtidigt håller jag hårt på mitt privatliv. Så jag kommer aldrig berätta om jag till exempel har haft ihop det med en tjej, men jag kanske kan sjunga om det. 

Föremål: Skidglasögon

Panelens gissningar: 

Måns Zelmerlöw: Victoria Silvstedt

Pernilla Wahlgren: Victoria Silvstedt

Felix Herngren: Nanne Grönvall

Nour El Refai: Cecilia Forss

Fåret: Christina Schollin 

Ute ur tävlingen.

Foto: TV4 / TV4

Vecka 2:

– Det är jag som är Fåret, och det passar mig bra. Jag som jobbat som lärare i förvandlingskonst, och jag trivs i flock. Att sjunga är inget nytt för mig, jag har spelat in plattor, legat på listorna och slagit rekord i parkerna. Det började redan när jag gick på mellanstadiet då jag gjorde min radiodebut, sen började karusellen. Många av mina största musikaliska framgångar hittar man på Youtube. Jag känner mig inte som mitt verkliga stjärntecken, mer som en Skytt. Jag har alltid försökt att förstå mig själv, vem jag verkligen är bakom den här masken man har på sig. Det här fåret har mycket att tacka för, ändå har jag lyckats behålla min ödmjukhet. Jag är nog världens mest ödmjuka person. 

En till ledtråd: Är du bra på att bevara en hemlighet, Fåret?

– Jag har varit anställd inom underrättelsetjänsten, men det får ni inte säga till någon!

Panelens gissningar: 

Måns Zelmerlöw: Kikki Danielsson

Pernilla Wahlgren: Siw Malmkvist 

Felix Herngren: Siw Malmkvist

Nour El Refai: Ewa Fröling

Här avslöjas fotbollslegendaren – hon var ”Jokern”

Nour El-Refai: ”Det är så jävla coolt att hon är här”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.