Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Marvel”–skådis gripen för mord

Nöjets årskrönika: Det här minns vi mest från 2019.
Mollie Fitzgerald arbetade som såväl skådespelare som producent och regissör.Foto: Privat

Hon har både skådespelat i och arbetat med flera produktioner i Hollywood.

Nu misstänks Mollie Fitzgerald ha knivmördat sin mamma.

Mollie Fitzgerald, 38, hade en roll i 2011 års succéartade Marvel-film ”Captain America: The first avenger”.

– Att vara en del av den här produktionen har varit en av de bästa erfarenheterna i mitt liv någonsin, berättade Mollie Fitzgerald för ett serietidningsmagasin samma år, enligt nyhetsbyrån AP.

Nu står skådisen åtalad för dråp – efter att hennes mamma hittats knivmördad i sitt hem i delstaten Kansas i USA den 20 december.

Mollie Fitzgerald efter att hon gripits av polisen.Foto: Polisens bild

”Vi blev chockade”

Något slags bråk ska ha uppstått och eskalerat i bostaden, enligt New York Post.

I hemmet hittades också Mollie Fitzgerald, även hon skadad. 

– En 38-årig vit kvinna, som kände offret, transporterats till ett lokalt sjukhus med mindre skador, säger polisen i ett uttalande, enligt New York Post.

38-åringen greps dock först i tisdags.

– Vi blev chockade. Omständigheterna spelar ingen roll, det här handlar om att ha förlorat en syster, säger mammans bror Gary Hunzike,r enligt lokaltidningen Kansas City Star.

Mollie Fitzgerald hade flera filmprojekt i gång vid tidpunkten för mordet.Foto: Pressbild

Jobbade med svensk skådespelare

Utöver ”Captain America: The First Avenger” – i vilken Mollie Fitzgerald också arbetade som assistent åt regissören Joe Johnston – har hon synts i ett par mindre roller, bland annat långfilmen ”Trouble is my business” från 2018, skriver branschtidningen Variety.

Utöver skådespelare har Mollie Fitzgerald även verkat som producent och regissör.

2014 skrev och regisserade hon bland annat ”The lawful truth” med den svenska skådespelaren Åsa Wallander i en av rollerna. 

Vid tidpunkten för det misstänkta knivmordet hade Mollie Fitzgerald även en dokumentär samt två kortfilmer under produktion.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.