Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Martina Haag om sorgen efter barnen

Martina Haag tycker det är jobbigt när barnen flyttar ut.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Martina Haag tycker det är jobbigt när barnen flyttar ut.
Foto: LINUS HALLSÉNIUS / KANAL 5
Martina och Erik Haag med barnen Jackson och Lucia 2007.
Foto: THOMAS ENGSTROM
Martina Haag med Dino och Diana 2012.
Foto: SUVAD MRKONJIC

Martina Haag har fyra barn med exmaken Erik Haag, och de äldsta har hunnit bli så stora att de börjat flytta hemifrån.

I en intervju med Topphälsa berättar författaren om hur hon är som tonårsförälder – och hur hon hanterar sorgen efter sina utflyttade barn.

– Det är väldigt skönt att jag har många barn, för det är förfärligt sorgligt när de flyttar hemifrån, säger Martina Haag.

Jackson, 23, Lucia, 21, Dino 16 och Diana, 11 – författaren Martina Haag och exmaken Erik Haag hann skaffa fyra barn tillsammans innan de gick skilda vägar 2014.

Att vara tonårsförälder är inte helt enkelt, och Martina Haag tar inspiration av vad hon själv behövde för typ av behandling som tonåring, berättar hon i en intervju med Topphälsa.

– Jag är både fri och sträng. Jag har ju själv varit ung, och vet därför att man måste ges frihet som tonåring. Å andra sidan har jag själv varit ung, och vet därför att man som förälder måste sätta gränser, säger Martina Haag.

”Förfärligt sorgligt”

Men hennes två äldsta barn är inte ens tonåringar längre, utan har hunnit bli vuxna. Med vuxenlivet kommer också flytt hemifrån – något ”Det är något som inte stämmer”-författaren tycker är jobbigt.

– Det är väldigt skönt att jag har många barn, för det är förfärligt sorgligt när de flyttar hemifrån. Där står jag och vinkar med tårade ögon, medan de tycker det är underbart att kliva ut i livet, säger Martina Haag i Topphälsa.

Hon konstaterar dock att det är som det ska vara – det hade varit värre om barnen inte ville flytta hemifrån i vuxen ålder.

– Det hade varit ännu sorgligare om de hade stannat hemma resten av livet, så jag tröstar mig med det – och med att Diana bara är 11 år, så det är typ 100 år tills hon flyttar, säger Martina Haag.

Expressen har sökt Martina Haag.

I våras var Martina Haag med i Dplays program ”Den stora hälsoresan – från soffpropp till superkropp” som går att se på streamingtjänsten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.