Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Martina Haags livsvändning – berättar om svåra tiden

Martina Haags vändning – efter skilsmässan
Martina Haag. Foto: YLWA YNGVESSON
Martina Haag. Foto: OLLE SPORRONG

Succéförfattaren Martina Haag har fullt upp, och skriver både filmer, böcker och tv-serier.

Men fortfarande hyllar läsarna Haag mest för boken ”Det är något som inte stämmer”, skilsmässoromanen hon släppte efter uppbrottet från Erik Haag.

– Folk kommer fram och tackar för att boken hjälpte dem igenom deras egen sorg, än i dag får jag läsarbrev om det, säger Martina Haag i Amelia.

Martina Haag, 55, är ständigt aktuell. Författaren har det senaste året synts i tv-program som ”Let's dance” i TV4 och ”Alla mot alla” på Kanal 5. Samtidigt bollar hon arbete med ett filmmanus med vännen Viktor Frisk, två olika tv-serier och tre romaner.

Succéförfattaren är medveten om sin stora framgång – men understryker att hon har arbetat hårt för den.

– Jag är en framgångsrik person som förtjänar framgången, för jag jobbar jättehårt. Och jag tänker alltid på min försörjning, för jag har fyra barn, så jag måste jobba på. Det är också en stor drivkraft för mig att jag aldrig mer vill vara arbetslös, för det har jag redan haft min beskärda del av. Jag vill ha fullt upp! Jag vill att livet ska vara roligt, säger Martina Haag i senaste numret av Amelia. 

Tacksamma läsare

Trots alla projekt är det en av Martina Haags böcker som verkar sticka ut hos hennes många trogna läsare – skilsmässoromanen ”Det är något som inte stämmer”, som Haag släppte efter uppbrottet från maken Erik Haag 2013.

Trots att flera år har gått sedan boken kom, och att Haag har släppt andra böcker efteråt, är det fortfarande den boken som hon får läsarbrev och blir stannad på stan för. Boken har till och med fått en man att komma fram till författaren och berätta att han ska sluta vara otrogen, och stanna med sin fru.

– Folk kommer fram och tackar för att boken hjälpte dem igenom deras egen sorg, än i dag får jag läsarbrev om det. Det är en stark upplevelse för mig att kunna sätta bokstäver bredvid varandra på ett sådant sätt att det påverkar och hjälper andra människor, säger Martina Haag i Amelia.

Mår bättre i dag

Haag säger att hon var jätteledsen under och efter skilsmässan – men i dag mår hon äntligen bra igen, sex år efter skilsmässan.

– Jag mår bra. Nu är jag mycket gladare, jag trivs med livet, säger hon till Amelia.

Expressen har sökt Martina Haag, som avböjer att kommentera ytterligare.