Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Martina Haag om reaktionerna efter skilsmässoboken

I ”Renées brygga” berättar Martina Haag om hur avundsjukan varit hennes drivkraft till en karriär. Foto: KARIN SÖRBRING
Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES DAVID SICA
Foto: OLLE SPORRONG

Martina Haag har alltid velat bli erkänd.

I programmet ”Renées brygga” berättar skådespelerskan och författaren om sina drivkrafter. Och om de starka reaktionerna efter skilsmässoboken ”Det är något som inte stämmer”.

– Det kändes fantastiskt, men efter det kände jag att nu orkar jag inte skriva mer om skilsmässor, berättar Haag i TV4-programmet.

Martina Haag har alltid haft en stark längtan efter att bli känd. I ”Renées brygga” på TV4, som sänds onsdag klockan 21.00, berättar skådespelaren och författaren om uppväxten på Lidingö och att befinna sig i en överklassmiljö, utan att själv tillhöra den.

– Det är speciellt det där, att växa upp i en hyreslägenhet när alla ens kompisar hade egen ponny och pool, säger Haag i programmet.

Avundsjuka som drivkraft

Men avundsjukan, som Martina Haag kände inför sin omgivning, menar hon även ska vara en av hennes största drivkrafter till att göra något större.

– Den där drömmen om att bli någon och verkligen slå igenom har funnits jättestarkt i mig sen jag var 15. Jag tror att det är en jättebra grogrund för en författare, att hela tiden vara lite avundsjuk, säger Martin Haag i ”Renées brygga”.

Och det var när hon började gymnasiet, efter att med ett för lågt snittbetyg tvingats gå om nionde klass, som hon kom in på vårdlinjen och presenterades för teaterklassen pedagogiskt drama.

Efter det var hon i gång. Martina Haag började ta teaterlektioner och förberedande kurser på Calle Flygare och Kulturama för att senare kunna söka in till Scenskolan. Dock inte med det resultatet hon själv tänkt sig.

– Jag kämpade och kämpade, först gick det dåligt i många år. Men efter ett tag började jag skriva om hur dåligt det gick för mig, fast på ett roligt sätt.

 

Trött på att skriva om otrohet

Författaren, som även har skrivit om skilsmässa och otrohet, har egen erfarenhet i ämnet efter uppbrottet med hennes tidigare make, programledaren Erik Haag. I boken ”Det är något som inte stämmer” berättar Martina Haag om i programmet.

– Jag blev plötsligt stoppad på gatan av folk som berättade om hur jag hjälpt dem i deras sorg. Det kändes fantastiskt, men efter det kände jag att nu orkar jag inte skriva mer om skilsmässor.