Martin Timells varning till kvinnan – efter festen

Martin Timell nekar till anklagelserna om våldtäkt.
Foto: / TV4
I polisförhör berättar kvinnan som anmält tv-profilen att hon efter händelsen blev ombedd av Martin Timell att åka ut till produktionen.
Foto: ROGER VIKSTRÖM

Martin Timell nekar till anklagelserna om våldtäkt. 

I polisförhör berättar kvinnan som anmält tv-profilen att hon efter händelsen blev ombedd av Martin Timell att åka ut till produktionen. 

"Om du vill göra karriär i den här branschen är det jätteviktigt att man minns rätt", ska Martin Timell ha sagt enligt kvinnan. 

Martin Timell ska även ha hotat en tidigare kollega med polisanmälan. 

På tisdagen meddelade åklagare Anna Bengtsson att hon väcker åtal mot tv-profilen Martin Timell som misstänks för våldtäkt. 

Den tidigare programledaren för "Äntligen hemma" har nekat till anklagelserna – och har i förhör sagt att han kan ha rört kvinnan av misstag.

– I så fall handlar det om mitt gentlemannamässiga beteende, att här sätter du dig säkert, har Timell sagt vilket framgår i förundersökningsprotokollet. 

Händelsen ska ha ägt rum 2008 – och Martin Timell ska efter festen ha ringt till redaktionen och bett kvinnan som anmälde att komma ut till produktionsplatsen. 

Väl på plats ska Martin Timell ha tagit med kvinnan ut på balkongen, där Martin Timell stängde av myggan. 


LÄS MER: Martin Timell polisanmäld för våldtäkt 

Martin Timells: "Kan missförstås"

"Ute på balkongen frågar Martin om festen var trevlig, det var mer eller mindre tokigt det som hände i badtunnan, att saker o ting lätt kan missförstås när man har druckit", står det i förundersökningen. 

– ... saker och ting kan missförstås när alkohol är inblandat. Det är viktigt att minnas rätt om man ska göra karriär i den här branschen, ska Martin Timell ha sagt enligt kvinnan. 

Martin Timells advokat, Hanna Lindblom, har inga kommentarer om mötet på balkongen. 

– Det kan jag inte kommentera, säger hon. 


LÄS MER: Vittnesmålen som kan fälla Timell: ”Hållit fast henne”

Martin Timells hot: "Nu blir det åtal"

Kvinnan som anmälde Martin Timell har i förhör berättat att Martin Timell ringde till Lulu Carter och frågade: "vad ska jag göra? Kommer hon anmäla mig för detta". 

Ola Fredholm var tidigare kollega med Martin Timell och har i förhör berättat om hur han blev hotad av Martin Timell med polisanmälan. Detta ska ha skett efter att Ola Fredholm "valde att gå ut i media och förklara vilken skitstövel Martin är". 

Martin Timell ska ha ringt och sedan börjat sms:a "att jag skulle höra av mig, att jag skulle vara rakryggad, om jag inte svarade skulle han polisanmäla mig", står det i förundersökningen. 

I sista sms:et, i oktober 2017, ska Martin Timell ha skrivit: "Sorry Ola. Nu blir det polisanmälan och åtal". 

Advokat Hanna Lindblom vill kommentera anklagelserna om hot från Martin Timell. 

– Jag har ingen kännedom om någon sms-trafik så jag kan inte kommentera det, säger hon. 

TV4 vill inte kommentera ytterligare i nuläget. 

Expressen har sökt Martin Timell och produktionsbolaget Meter för en kommentar.


LÄS MER: Martin Timell åtalas för våldtäkt vid fest

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.