Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Martin Timells nya krav – 10 miljoner från TV4

Martin Timell kräver TV4 på 10 miljoner.
Martin Timell kräver att sin förra arbetsgivare TV4 betalar honom 10 miljoner kronor, motsvarande drygt tre årslöner.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Martin Timell kräver TV4 på tio miljoner svenska kronor.

Tv-profilen vill ha motsvarande tre årslöner av sin gamla arbetsgivare, uppger Medievärlden.

Dessutom överväger Timell att stämma de medieföretag som fällts i Granskningsnämnden eller Pressens opinionsnämnd.

När #metoo blossade upp under hösten 2017 sparkades ”Äntligen hemma”-profilen Martin Timell hastigt från TV4.

Programledaren anklagades för våldtäkt på en medarbetare under en fest – och anmäldes. Därefter har ärendet tagits upp i rätten och Martin Timell har friats i både tingsrätt och hovrätt.

”Vi avslutade samarbetet med programledaren på grund av allvarliga arbetsmiljöproblem. TV4 accepterar inte kränkningar och trakasserier. Den rättegången som avslutades i våras handlar inte om TV4, utan om händelser på en privat fest.” skriver TV4:s presschef Charlie Forsberg i ett sms och tillägger att TV4 i övrigt inte kommenterar pågående rättsprocesser.

Nu kräver Martin Timell att hans förra arbetsgivare TV4 betalar honom 10 miljoner kronor, motsvarande drygt tre årslöner. En summa som egentligen skulle landa på drygt åtta miljoner kronor, men med moms och ränta inräknat slutar den i stället på drygt tio miljoner kronor.

TV4 vägrar bemöta Timells krav

Martin Timell hävdar att han har rätt till sin kontrakterade programledarlön för åren 2017 – 2020.

Till Medievärlden har Martin Timell bekräftat att TV4 så sent som i förra veckan vägrade att gå med på hans krav.

– Kan TV4 göra så här mot mig kan de ju göra det mot andra också, säger Martin Timell till Medievärlden.

Martin Timell företräds av advokaten Torgny Wetterberg i ärendet.

– Jag kan bekräfta att jag och en kollega företräder Martin Timells bolag ”Timelleri AB”. TV4 har vägrat att göra upp och vi har därför beslutat att vidta rättsliga åtgärder. Eftersom det finns en skiljeklausul i kontraktet mellan parterna påkallar vi skiljeförfarande, säger han till Medievärlden.

Vid ansökan om skiljedom blir handlingarna inte offentliga – och en dom antas komma först om ett år. 

Samtidigt som Martin Timell kräver TV4 på 10 miljoner uppger källor till Medievärlden att TV4 dragit tillbaka sina krav på den före detta programledaren. Tidigare har kanalen uppgivits kräva tv-profilen på 64 miljoner kronor, en summa som ska motsvara vad TV4 förväntade sig att gå i vinst med på Timells program. 

Detta dementeras nu av TV4:s presschef.

Det har tidigare rapporterats att den påstådda summan på 64 miljoner ska förhandlats ner – och landat på 10,7 miljoner kronor – men även dessa krav ska nu enligt Medievärldens källor helt ha slopats av kanalen.

Martin Timells nya drag – stämma TV4

Martin Timell kräver inte bara sin före detta arbetsgivare på pengar för utebliven lön. Han överväger även att stämma TV4 – samt övriga medieföretag som fällts i Pressens Opinionsnämnd eller av Granskningsnämnden för Radio och TV efter publiceringar om Timell under #metoo. 

SR, SVT och TV4 fälldes av Granskningsnämnden, medan Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Hänt i Veckan fälldes av Pressens Opinionsnämnd. 

Expressen har varit i kontakt med Martin Timell som avböjt att kommentera.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.