Martin Timell ger sin version av händelsen på sommarfesten 2008. Foto: MIKAEL SJÖBERGMartin Timell ger sin version av händelsen på sommarfesten 2008. Foto: MIKAEL SJÖBERG
Martin Timell ger sin version av händelsen på sommarfesten 2008. Foto: MIKAEL SJÖBERG
"Jag har inte gjort detta", säger Martin Timell i polisförhören. Foto: TV4"Jag har inte gjort detta", säger Martin Timell i polisförhören. Foto: TV4
"Jag har inte gjort detta", säger Martin Timell i polisförhören. Foto: TV4
Badtunnan som förekommer i polisförhören. Foto: POLISENBadtunnan som förekommer i polisförhören. Foto: POLISEN
Badtunnan som förekommer i polisförhören. Foto: POLISEN

Martin Timells förklaring – nu ger han sin version

Publicerad

Martin Timell anklagas för att ha fört in sina fingrar i en kvinnas underliv och har åtalats misstänkt för våldtäkt. 

Tv-profilen nekar till anklagelserna och säger att han har agerat "gentlemannamässigt". 

I polisför ger han sin version av vad som hände i badtunnan på sommarfesten 2008.

– Jag har inte gjort detta, säger han. 

Kriminologen Fatima Addberger säger att tv-profilen vill få det till att allt rör sig om ett "stort missförstånd". 

I maj ställs Martin Timell inför rätta efter att ha åtalats misstänkt för våldtäkt. 

Tv-profilen anklagas för att ha våldtagit en kvinna i en badtunna i samband med en sommarfest 2008. Kvinnan polisanmälde Martin Timell och i oktober 2017 inledde polisen en förundersökning. 

I förhör har kvinnan berättat att Martin Timell tog "hela sin hand och sina fingrar och körde upp dom innanför alltså i mig in i mellan mina ben i vaginan". 

Martin Timell har nekat till anklagelserna. I polisförhöret han sin version av händelseförloppet. 

 

LÄS MER: Martin Timell polisanmäld för våldtäkt 

Tv-profilen nekar till anklagelserna och säger att han har agerat "gentlemannamässigt". Foto: TV4

Martin Timell berättar sin version

Martin Timell berättar att han befann sig i badtunnan när kvinnan som anmält honom och hennes pojkvän klev in. Han säger också att han satt bredvid kvinnan. 

– Jag har ett minne av att hon reste på sig och jag är jävligt orolig när folk reser på sig i tunnan därför att det finns det här aggregatet som man eldar, det sitter ju i tunnan och är glödhett, säger han. 

Martin Timell säger i förhör att kvinnan satt till höger om honom när hon reste sig upp. 

– När hon ska sätta sig igen så tar jag emot henne för det finns inga säten på den här tunnan, det var en gentlemannagrej, säger han. 

Martin Timell förnekar att han ska ha tryckt ned kvinnan med sin hand på hennes vänstra ljumske, samtidigt som han fört in sina fingrar i hennes underliv. 

– Jag gör inte sånt, säger han i förhör. 

 

LÄS MER: Då ställs Martin Timell inför rätta 

"Han vill ju gärna få allting till att han inte minns", säger kriminologen Fatima Addberger.Foto: JANNE HEIKKINEN

Kriminologen om Martin Timells förhör

När Martin blev konfronterad av en annan gäst nekade han till anklagelserna. Han ska då ha svarat: "nej, det har jag absolut inte gjort men jag kanske kom åt när hon satte sig ner". 

– I så fall handlar det om mitt gentlemannamässiga beteende, att här sätter du dig säkert. Jag har inte gjort detta, säger Martin Timell i polisförhöret. 

Kriminologen Fatima Addberger om Martin Timells version om vad som hände: 

– Han vill ju gärna få allting till att han inte minns. Han har bara varit artig och trevlig, ville behaga alla, tog emot människor när folk har klivit ner i badtunnan och att allt bara är ett stort missförstånd, säger hon. 

– Nu är frågan, när huvudförhandlingen startar och man har hör respektive part och vittnen, vems berättelse framstår som mest trovärdig då?

TV4 vill inte kommentera Martin Timell-fallet ytterligare, utan Magnus Törnblom, presschef på TV4, har förklarat: 

– Vi har sagt det vi har att säga och vi kommer inte ge några mer kommentarer. Nu måste den här saken få sin rättsliga prövning. 

 

LÄS MER: Martin Timells varning till kvinnan – efter festen 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag