Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Timell: "Har aldrig erkänt tafsande"

Martin Timell bryter tys Foto: AUGUST JERNER
Foto: / TV4
Foto: / TV4

Nu bryter Martin Timell tystnaden om anklagelserna om trakasserier och sexuella övergrepp.

Han förnekar att han erkänt tafsande.

– Jag har varit jagad dygnet runt i fyra veckor. De jagar mig på gatan. Jag har fått fly det här landet. Och jag har en familj. Hur fan tror du att det är, säger han till SVT Nyheter.

Martin Timell står under polisutredning som misstänkt för en våldtäkt 2008.

Dessa anklagelser nekar han till och han förnekar även enligt sin advokat övriga anklagelser om sexuella trakasserier.

Efter att anklagelserna mot Timell blivit kända har han hållit en låg profil. Han anser sig utsatt för en häxjakt.

Martin Timell säger till SVT att han aldrig erkänt tafsande. Han refererar då till en artikel i Expressen som SVT tidigare citerat ur.

– Det står aldrig någonsin i den artikeln att jag har erkänt tafsande, vilket jag aldrig har gjort och vilket jag aldrig har utfört heller, säger Timell  till SVT Nyheter.

I den nämnda artikeln, en lång intervju som Expressens Malin Roos gjorde med Martin Timell, får han bland annat frågan om det finns fler sexuella övergrepp som inte kommit fram, som han vet om att han gjort.

Timell svarar då: 

– Nej. Jag har säkert tagit på någon någonstans, men jag vet inte.

Mazzi Fritz: "Timell borde ha polisanmälts för länge sedan"

Det var i samband med en personalfest på Timells lantställe sommaren 2008 som en kränkande händelse ska ha inträffat mellan Martin Timell och en kvinna i "Äntligen hemma"-produktionen i en badtunna.

Timell ska ha vidrört kvinnan på ett extremt kränkande vis.

– Jag blev så chockad att det tog några sekunder där jag satt kvar så, och sen försökte jag slita mig loss, har kvinnan, som vill vara anonym, tidigare berättat för Expressen.

Advokat Elisabeth Massi Fritz är målsägandebiträde för kvinnan som nu polisanmält Timell för våldtäkten. Hon har tagit del av Timells inställning och är kritisk till att han inte utretts tidigare: 

”Martin Timell borde ha polisanmälts för länge sedan för de handlingar som min klient berättar om och som andra kvinnor som jag har pratat med med anledning av Metoo. Händelser som tyvärr  i dag har preskriberats. Det är stötande att sexualbrott har så korta preskriptionstider. Dessa måste bort”, skriver hon i en kommentar till Expressen.

Hon skriver vidare att Timell får ha vilken inställning han vill till anklagelserna: "Det förändrar inte min klients berättelse om våldtäkt och hennes väldigt detaljerade uppgifter. Det förändrar inte heller den omfattande stödbevisning som finns och som polis och åklagare för närvarande utreder”.

Timell: "Jag har inte mördat någon"

Martin Timell vill inte närmare kommentera de anklagelser som riktas mot honom. I intervjun med SVT säger han dock att han tycker att uppmärksamheten saknar rim oh reson.

– Herregud. Jag är snickare. Jag har inte mördat någon. Jag har inte gjort någonting som är fullkomligt vidrigt, alltså knivstuckit någon, eller gjort något annat. Jag är anklagad för något som hände för tio år sedan. Så här viktig kan jag inte vara, säger Martin Timell till SVT Nyheter.