Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Martin Timell kallar vännen till domstol

Rättegången mot Martin Timell inleds nästa vecka. Foto: AUGUST JERNER
Martin Timell kallar vännen och "Äntligen hemma"-kollegan Karin Mannerstål till domstol för att vittna till hans fördel. De båda gjorde ”Äntligen hemma" tillsammans i flera år. Foto: TV4 / TV4
Foto: polisen

Martin Timell kallar vännen och "Äntligen hemma"-kollegan Karin Mannerstål till domstol för att vittna till hans fördel.

Mannerstål var på badtunnefesten 2008 där Martin Timell misstänks ha våldtagit en kvinna.

I polisförhör säger hon att hon "absolut inte" tror att Timell vidrörde kvinnan i badtunnan på det sätt åklagaren påstår.

Rättegången mot våldtäktsåtalade Martin Timell inleds nästa vecka. Parterna vill att den hålls bakom stängda dörrar för att skydda kvinnan som anmält Timell.

Nu kallar Martin Timell vännen och kollegan Karin Mannerstål som vittne. Mannerstål arbetade som programledare på "Äntligen hemma" vid tidpunkten för Timells personalfest.

Timells advokat Hanna Lindblom skriver till Attunda tingsrätt:

Mannerstål: Han var "lite som en mentor"

”Martin Timell åberopar förhör med sin före detta kollega Karin Mannerstål. Karin Mannerstål skall höras angående sina iakttagelser den aktuella kvällen i allmänhet samt i och kring den i nu ifrågavarande badtunnan i synnerhet, allt till vederläggande av att Martin Timell skall ha tryckt ned målsägande A:s höft, hållit i/fast henne samt fört in sina fingrar i hennes underliv."

Till Expressen säger advokat Lindblom:

– Hon är en av personerna som var med i badtunnan och har inte sett något av det som påstås. Det är för att ge en mer nyanserad bild, säger Hanna Lindblom.

På tisdagen skickade Attunda tingsrätt en kallelse till Karin Mannerstål.

"Martin Timell har begärt att få höra dig som vittne i målet. Du kallas därför till huvudförhandling."

Karin Mannerstål har förhörts av polis under utredningen mot Martin Timell. Där säger hon att ”Martin kan vara en riktig humörmänniska” men att han alltid varit snäll och hjälpt henne på olika sätt. Att han varit ”lite som en mentor.”

Bild från Martin Timells fest.Foto: POLISEN

Kvinnan kräver 115 000 kronor

Hon säger också att hon ”absolut inte” tror att Timell vidrört den målsägande kvinnan på det sätt som påstås i våldtäktsåtalet.

Samtidigt har Elisabeth Massi Fritz, målsägandebiträde för kvinnan som anmält Timell, lämnat in skadeståndsanspråk. Kvinnan kräver att Martin Timell ersätter henne med 115 000 kronor, varav 100 000 gäller kränkning och 15 000 gäller sveda och värk.

 

LÄS OCKSÅ: Nya bilder från Timells fest – vittne träder fram 

 

Kan bli stängda dörrar

”Det yrkas att ränta på beloppet enligt 6 § räntelagen från den 30 september 2008 till dess att full betalning sker”, skriver Massi Fritz.

Mycket talar för att rättegången mot Martin Timell hålls bakom stängda dörrar. Detta har yrkats av åklagare Anna Bengtsson. Vare sig Timells försvarare eller kvinnans målsägandebiträde motsätter sig detta.

Rättegången äger rum vid Attunda tingsrätt i Sollentuna den 21, 24 och 25 maj. Mannerstål ska vittna den 25 maj.

Expressen har sökt Karin Mannerstål.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.